понеділок, 11 липня 2011 20:41

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко використовує суди по максимуму для власного рейтингу - політолог

Тимошенко  використовує суди по максимуму для власного рейтингу - політолог

Поведінка екс-прем'єра Юлії Тимошенко під час судового засідання викликала дискусії у суспільстві. Як зазнають експерти, основна мета — затягування процесу. Утім, політичні наслідки цього процесу, його логічне завершення та причини продовжують обговорюватись серед політологів.

Андрій Єременко, голова Спілки молодих політологів, 29 років.

Що означає ця справа для Тимошенко?

- Тимошенко  використовує суди по максимуму для власного рейтингу. Рейтинг відповідно зростатиме. З точки зору своєї реклами й передвиборчої компанії вона робить все абсолютно правильно. Вона використовує цю ситуацію й формує із себе образ жертви.

Владі потрібно робити з Тимошенко жертву?

- На мій погляд,  там є й інша тонша політична гра й вона набагато складніша, а суди - то тільки верхній шар. Швидше за все, паралельно з судами йдуть постійні перемовини. Більше того, якби цих переговорів не було б, Тимошенко вже давно би посадили. 

Про що саме йдуть ці перемовини?

- Я думаю, що зараз йде поділ місць на округах, бо всі готуються до мажоритарної кампанії. Також йде торгівля й боротьба за "прохідні" округи, де можна використати адміністративний ресурс чи лояльне населення. Потім, дуже важливим компонентом є власність бютівців, за яку йдуть перемовини між власниками та владою. Забиратимуть її чи не забиратимуть — це основне питання. Можливо, на місцях йде також торг за посади.

Тимошенко зацікавлена в затягуванні процесу?

- Якщо вона пришвидшить процес, то в результаті її можуть посадити й вона позбавиться вигідної для себе інформаційної бази. Якщо ж її випустять, то вона не зможе робити із себе жертву й це буде відносно незручно.

Що впливає на владу у цьому процесі?

- Основна залежність від того, наскільки сильні будуть економічні проблеми в Україні. Якщо треба буде відволікати увагу людей від реальних економічних, то будуть і Тимошенко саджати, і Кабінет міністрів демонстративно розганяти. Якщо буде економічне поліпшення, а ми не маємо підстав на це серйозно сподіватись, то велика ймовірність, що цю тему досить швидко замнуть.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко використовує суди по максимуму для власного рейтингу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути