пʼятниця, 29 січня 2010 21:43

Тимошенко розповіла, що робитиме в перші місяці на посаді президента

Тимошенко розповіла, що робитиме в перші місяці на посаді президента

Україні необхідне створення середнього класу, що базується на середньому і малому бізнесі, заявила кандидат в президенти, прем"єр Юлія Тимошенко під час телемосту з Давосом в рамках шостого українського ланчу, організованого Фондом Віктора Пінчука.

"Криза висвітила всі великі проблеми, що існують в державі. Ми побачили, що неструктурована економіка, коли вона тримається на декількох моногалузях - металургія, хімія - складно переносить кризу. Завдання - створити середній клас, малий і середній бізнес", - сказала Тимошенко.

В зв"язку з цим прем"єр заявила про важливість проведення дерегуляції в країні.

Відповідаючи на питання, чому криза так боляче ударила по Україні, вона назвала однією з основних причин політичну нестабільність і нездатність еліт і політикуму об"єднатися в боротьбі з кризою.

"Україні з 2004 року потрібна була політична стабільність, консолідація політичних еліт", - підкреслила кандидат в президенти.

На її думку, це стало результатом проведеної в 2004 році політичної реформи, яка привела до розбалансованості влади.

"Я бачу тільки один шлях розвитку - треба просто зробити реальністю всі плани, сконцентрувати всю волю, зробити владу дієвою, але не зробити її абсолютною, забезпечивши контроль над нею", - сказала Тимошенко.

Коментуючи зовнішньоекономічні пріоритети, кандидат виділила завершення підписання політичної угоди про асоціації з Євросоюзом і створення з ним зони вільної торгівлі.

"Думаю, цей зовнішньополітичний напрям домінуватиме в моїй роботі в перші місяці після обрання президентом", - підкреслила вона, ще раз відзначивши, що зробить все для консолідації команди, яка бачить чіткий європейський шлях розвитку України.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розповіла, що робитиме в перші місяці на посаді президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути