Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 09:06

Тимошенко: "Газові переговори з Росією зірвали українські чиновники"

Прем"єр Юлія Тимошенко згодна з претензіями на адресу України з руйнування раніше досягнутих взаємних домовленостей про постачання газу з Росії і бачить у цьому провину "власних продажних чиновників".

"Постачальники природного газу в Україну, у тому числі і російські бізнесмени, приходили з різними пропозиціями... А українська сторона... скасовуючи згадані довгострокові договори, йшла з цих переговорів з поповненими власними розрахунковими рахункам, а то і просто з валізами грошей", - сказала Тимошенко в інтерв"ю російському щотижневому виданню "Аргументы недели".

"Тому претензії з руйнування раніше досягнутих збалансованих взаємних домовленостей про постачання газу в нашу країну є. Але Україна повинна пред"явити їх, насамперед, власним продажним чиновникам", - додала вона.

Тимошенко констатувала, що "газовий договір, який мав діяти до 2011 року, з ув"язуванням цін на газ і плати за транзит в обговорених обсягах по території України, на сьогодні похований".

"Причому скажу відверто: у цьому провина не російської сторони", - додала вона.

При цьому Тимошенко наголосила на тому, що питання постачань газу в Україну є економічним, а не політичним, пише Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: "Газові переговори з Росією зірвали українські чиновники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути