середа, 09 травня 2012 10:51

Тимошенко просить FATF розібратися з "брудними" грошима Януковича

Тимошенко просить FATF розібратися з "брудними" грошима Януковича
В заяві Тимошенко, зокрема, йдеться про приватизацію компанії "Укртелеком" Фото: korrespondent.net

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася в Міжнародну групу з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) з заявою про необхідність розслідування фактів корупції і відмивання грошей режимом Віктора Януковича, повідомляє сайт екс-прем'єра.

"Юлія Тимошенко напередодні підписала заяву в FATF - це міжнародна організація, яка займається боротьбою з відмиванням брудних грошей, і відповідно у прокуратури декількох європейських країн з проханням розібратися з тією масовою корупцією, яка відбувається з українським бюджетом конкретними українськими можновладцями, після чого гроші перекачуються фіктивним підприємствам, а потім осідають на рахунках компаній тих же українських можновладців", - заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

За його словами, у заяві Тимошенко, зокрема, йдеться про приватизацію компанії "Укртелеком", про придбання так званих "вишок Бойка" та про інші аналогічні резонансні оборудки вартістю в мільярди доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв натякнув американцям, як у нас відмивають гроші

Сайт Тимошенко нагадує, що Україна перебувала в "чорному" списку FATF з 2002 по 2004 рік і потім в 2010 році знову потрапила в нього як країна, яка недостатньо бореться з відмиванням грошей. 29 жовтня 2011 Україна була виключена з "чорного списку" організації.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко просить FATF розібратися з "брудними" грошима Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути