Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2008 15:31

Тимошенко проконтролює гроші направлені у бюджети малих і середніх міст

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє максимально випрямити рух коштів у бюджети малих і середніх міст, щоб вони не губилися по дорозі.

Про це вона заявила, підводячи підсумки наради з мерами малих і середніх міст України,

"Ми будемо серйозно перерозподіляти баланс між центральними і місцевими грішми... Ми для себе повинні визначити, що люди живуть не у віртуальному держбюджеті, а вони живуть у містах, селах, селищах", - відзначила прем"єр-міністр.

За словами Тимошенко, існуючий баланс між центральним і місцевим бюджетами залишати не можна.

"Ми уважно проаналізуємо, як складаються ваші відносини з районними бюджетами, з обласними бюджетами, що вам перепадає, як до вас доходять гроші, і цю лінію доведення грошей до вас ми випрямимо настільки, наскільки це можливо, щоб ви відчували, що гроші йдуть до вас майже адресно", - відзначила Тимошенко.

Тому що, дійсно, коли щось відправили, а там як мінімум три етапи, переполовинили, то до вас доходить дуже мало. Будемо вирівнювати цю модель", - пообіцяла прем"єр.

Нагадаємо, раніше Тимошенко заявила, що уряд найближчим часом займеться міжбюджетними відносинами, і запросила до цієї роботи мерів малих і середніх міст.

"В уряді під моїм керівництвом створюється робоча група, що буде разом зі мною, з Міністерством фінансів, з Міністерством економіки займатися питаннями міжбюджетних відносин. Я думаю, що прийшов час підійти до реформування міжбюджетних відносин на системній основі і зробити законодавство, що передбачає логічну, гармонічну систему розподілу як державних фінансів, так і фінансів місцевих громад", - сказала вона, повідомляє  Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко проконтролює гроші направлені у бюджети малих і середніх міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути