Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2009 08:53

Тимошенко про свої стосунки з Ющенком та Кремлем

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що президент Віктор Ющенко пообіцяв підтримку фракції НУ-НС у парламенті під час голосування за антикризовий пакет.

Про це вона сказала в інтерв"ю телеканалу 1+1.

Відповідаючи на питання, про що президент та прем"єр розмовляли в літаку, повертаючись із Брюсселя, Тимошенко розповіла: "Ми розмовляли про те, що Україні надзвичайно важливо прийняти антикризовий пакет законів у парламенті".

"Я категорично ніколи не хотіла і не хочу ніяких конфронтацій"

"Ми говорили про те, яка концепція цих законопроектів, як ми їх будемо приймати і президент пообіцяв, що у вівторок його фракція буде голосувати за всі 4 законопроекти, які входять у антикризовий пакет", - сказала прем"єр.

На питання, чи потеплішали відносини між Тимошенко та Ющенком після візиту до Брюсселя, вона відповіла: "Я категорично ніколи не хотіла і не хочу ніяких конфронтацій".

"Для прем"єра, який відповідає за стан справ в країні, будь-яка конфронтація є дуже поганим знаком", - сказала вона.

Прем"єр наголосила, що "хоче повністю спростувати тезу, що це боротьба Ющенка і Тимошенко".

"Таку тезу декларують наші політичні опоненти. Я просто стою на тих позиціях, які ми обіцяли людям під час помаранчевої революції", - підкреслила вона.

Крім того, на питання журналіста, чи існує проект постанови уряду про виведення державних коштів з комерційних банків, прем"єр відповіла : "Такої постанови не існує".

"Люди, господарюючи суб"єкти, підприємства тримають гроші там, де вони вірять банку. Я вірю двом державним банкам і саме тому ми (робимо) упор на те, щоб гроші бюджетів, держпідприємств, зберігалися в державних банках", - сказала Тимошенко.

Також Тимошенко заявила, що "ніколи не поділяла" стратегії будівництва обхідних газопроводів.

Відповідаючи на зауваження журналіста, що Тимошенко зіпсувала стосунки з Кремлем, які почали налагоджуватися за її прем"єрства, вона зазначила: "Я живу і працюю не для свого іміджу, не для свого рейтингу, не для персональних стосунків з іншими лідерами, з іншими державами".

"Треба мати мужність захищати національний інтерес України, і я ніколи не поділяла інші стратегії інших країн – обходити Україну з газопроводами, і залишити нашу ГТС без газу, без транзиту, без обсягів робіт і без мінімум 3 мільярдів доларів щорічно для економіки України", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що "завжди захищала ГТС від нечесної приватизації, від нечесних консорціумів, і знала, що зберігаю Україну не як об"єкт геополітичних енергетичних установок, а як безпосереднього учасника і гравця".

За матеріалами: Українська правда, 1+1.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко про свої стосунки з Ющенком та Кремлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути