Ексклюзиви
субота, 28 березня 2009 13:35

Японці відмовили Тимошенко щодо ГТС і вона йде назустріч Путіну

Японці відмовили Тимошенко щодо ГТС і вона йде назустріч Путіну
Намір прем"єр-міністра Юлії Тимошенко привернути японські інвестиції на модернізацію української газотранспортної системи не був підтриманий Токіо.

"Японці під час переговорів старанно уникали теми інвестицій в модернізацію ГТС України, хоча і запропонували допомогти своїми фахівцями", - пояснило джерело Комерсант-Україна в апараті прем"єр-міністра України. Зважаючи на це, за інформацією газети, Україна вже готова піти назустріч Росії в газових питаннях - зокрема, з питання модернізації української ГТС.

Під час візиту до Японії після підписання в Брюсселі декларації Україна - ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи, яку розкритикувала Росія, Тимошенко висловила упевненість, що РФ буде учасником проекту реконструкції ГТС України. "Я переконана, що найближчим часом всі непорозуміння між Росією та Євросоюзом будуть зняті, і Росія стане повноправним учасником цих процесів", - заявила вона, уточнюючи, що ГТС при цьому обов"язково залишиться у власності України.

У Москві на це поки не відповіли. Як розповіло джерело видання в "Газпромі", призначені на 8 квітня міжурядові консультації Росії та України, де передбачалося виділити Києву $5 млрд, відкладені на невизначений час, і до отримання пояснень з українського боку їхня дата названа не буде.

Як відомо, Україна та ЄС підписали спільну декларацію щодо модернізації української газотранспортної системи. Росія заявила, що її виключили з процесу переговорів із даного питання, а декларація є двосторонньою і політичною.

За матеріалами Коммерсант-Украина, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Японці відмовили Тимошенко щодо ГТС і вона йде назустріч Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути