середа, 14 січня 2009 11:50

Тимошенко пояснила, чому не пішов газ у Європу

Тимошенко пояснила, чому  не пішов газ у Європу

Україна зацікавлена у конструктивності переговорів з Євросоюзом і Росією для максимально швидкого врегулювання газового конфлікту.

Про це заявила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні, відкриваючи чергове засідання Кабінету міністрів.

"Україна поінформувала Єврогаз, а також керівництво ЄС про те, що всі дії, які вчора робилися з боку Російської Федерації, не давали можливості транспортували російський газ до ЄС. У той же час, ми підтверджуємо, що якщо усі технічні умови на початок транзиту російською стороною будуть виконані, ми як країна-транзитер доставимо газ до ЄС. Ми зацікавлені у тому, щоб велися конструктивні переговори з ЄС, щоб велися конструктивні переговори з Російською Федерацією, і щоб можна було завершити цей конфлікт якомога швидше", - сказала Тимошенко.

Прем"єр наголосила, що вчора Росія відновила постачання газу в дуже малому обсязі і по тому напрямку, який технічно не дозволив транспортувати газ.

"По-перше, такий малий обсяг газу, який був заявлений Росією, після повної зупинки транзиту газу через територію України не дає можливості технічно цей газ протранспортувати – просто не вистачає тиску у газопроводах. Друге – наданий газ був на той напрямок, де йде противоток українського газу у східні регіони України і, безумовно, по цьому маршруту газ не міг бути протранспортований, тому що там не існує технічної можливості", - пояснила вона, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пояснила, чому не пішов газ у Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути