середа, 04 травня 2011 11:48

Тимошенко поскаржиться на Генпрокуратуру в міжнародні суди

Тимошенко поскаржиться на Генпрокуратуру в міжнародні суди

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко має намір оскаржити в міжнародних судах незаконні, на її думку, дії Генеральної прокуратури України.

Про це вона заявила перед допитом в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури, коментуючи заяву ГПУ про зміну їй запобіжного заходу.

"Це буде на замовлення, незаконно, з порушенням всіх моїх прав, і ми, безумовно, будемо кожну незаконну дію прокуратури, розуміючи, що наші українські суди - це не суди ... оскаржувати в міжнародних судах, будемо захищатися і захищати Україну", - заявила вона.

Тимошенко також зазначила, що не здивується, якщо її заарештують.

"Хіба я можу прогнозувати, в який момент вони порушать закон, порушать Конституцію, і будуть здійснювати політичні репресії", - додала вона.

Лідер опозиції також спростувала заяву ГПУ про те, що вона перешкоджає проведенню слідчих дій.

"Я хотіла б зараз це чітко і зрозуміло спростувати. Навпаки, я намагаюся зробити все, щоб сприяти слідству, тому що я твердо знаю, що ці звинувачення є фіктивними", - сказала вона.

За її словами, вона не зацікавлена ??в перешкоджанні слідчим діям, оскільки хоче встановити істину.

Тимошенко також переконана, що "бютівець" Сергій Власенко має повне право представляти її інтереси в "газовій справі".

Вона пояснила, що адвокати є людьми залежними, а Сергій Власенко, як народний депутат, зможе об'єктивно займатися її захистом.

"Захисник, а особливо народний депутат, недоступний владі. Буде мінімізовано тиск, який вони можуть здійснювати. Саме тому я вибираю не адвоката, а, як передбачено законом, захисника", - пояснила лідер "Батьківщини".

У свою чергу Сергій Власенко підкреслив, що згідно із законодавством він має право бути захисником.

За його словами, згідно зі ст. 44 Кримінально-процесуального кодексу, Тимошенко має право залучити його як захисника у кримінальній справі.

Раніше в Генпрокуратурі заявляли, що Власенко не може бути адвокатом Тимошенко, оскільки згідно зі ст. 3 закону України "Про статус народного депутата України", нардепу заборонено займатися адвокатською діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поскаржиться на Генпрокуратуру в міжнародні суди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути