Ексклюзиви
субота, 17 травня 2008 16:53

Тимошенко поскаржилася ЄБРР на складності боротьби з корупцією в Україні

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко підкреслює, що вона є прихильником відкритих і прозорих методів в роботі з інвесторами. Про це вона заявила, виступаючи 17 травня в Києві на бізнес-форумі Європейського банку реконструкції і розвитку.

Прем"єр відзначила, що в бізнес-середовищі мають працювати чесні і прозорі методи. "І, власне, влада повинна демонструвати цю прозорість. Я думаю, що ви стежите за всіма процесами, і ви знаєте, що це не дуже легко (демонструвати прозорість)", - поскаржилася вона.

"Ви знаєте, скільки доводиться проходити перешкод, щоб отримати реальний результат, і це є зайвим свідоцтвом тому, що не завжди слова про боротьбу з корупцією, про чесний інвестиційний клімат, про створення рівних умов для конкуренції, вони не завжди бувають щирими від політиків. І я хочу ще раз вас завірити, що від мене як від політика ці слова завжди звучали щиро, і кожен мій крок є свідоцтвом того, що я з цього шляху не зверну", - заявила Тимошенко.

Вона також підкреслила, що в Україні створені умови для проведення прозорої приватизації, і це може продемонструвати приватизація Одеського припортового заводу, яка намічена на 20 травня.

Очевидно, на прем"єра не справило враження рішення Ради національної безпеки та оборони України від 16 травня поточного року про заборону приватизації ОПЗ.

Крім того, за словами Тимошенко, в Україні вже захищені від корупції процедури продажу і оренди землі несільськогосподарського призначення, а також надання прав на користування надрами.

Також прем"єр заявила, що Україна на сьогоднішній день активно рухається по шляху інтеграції до Європи: держава вже стала членом Світової організації торгівлі і почала переговорний процес про створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом.

"Поставлено завдання зі створення зони вільної торгівлі у всіх чотирьох напрямах - це вільний рух капіталів, товарів, послуг і трудових ресурсів", - відзначила Тимошенко.

Прем"єр висловила надію, що цей переговорний процес йтиме швидко і чітко, і відзначила, що для України головне на цьому шляху - підтримка з боку ЄС.

Окрім іншого, в своєму виступі Тимошенко відзначила факт скорочення рівня інфляції в Україні і тенденцію зростання ВВП: у квітні поточного року в порівнянні з квітнем 2007 року - 6,7%.

Виступаючи на бізнес-форумі, Тимошенко також повідомила, що Рада інвесторів при Кабінеті міністрів вже підготувала проекти законів про концесію і державне приватне партнерство, і відзначила, що ці закони стануть однією з основ залучення інвестицій для підготовки до ЄВРО-2012.

Говорячи про підготовку до ЄВРО-2012, прем"єр також відзначила, що на цю тему зняті всі суперечності і відкриті шляхи для будівництва аеропортів, повідомивши, що прийняте вирішення про закріплення аеродромів в державній власності і про продаж решти всієї інфраструктури аеропортів.

Також Тимошенко повідомила, що найближчим часом Україна перейде на повністю автоматизовану систему відшкодування податку на додаткову вартість (ПДВ).

"Ми останні тижні практично дошліфовуємо цю систему, а з програмної і організаційної точки зору, ми вже підготували всі необхідні передумови, і я мрію про той світлий момент, який наближається кожного тижня, коли ми знімемо в податковій адміністрації ручне управління і все йтиме чітко по реєстру в системі автоматизованого режиму", - заявила Тимошенко.

Як відомо, з сьогоднішнього дня по 21 травня в Києві проходитимуть щорічні збори Ради керівників Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і бізнес-форум. Рішення про проведення його саме в Києві було ухвалене ще в травні минулого року.

На відкритті бізнес-форуму виступив також президент Європейського банку реконструкції і розвитку Жан Лем"єр, який назвав однією з головних проблем в Україні інфляцію, а також недостатньо розвинену інфраструктуру сільського господарства, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поскаржилася ЄБРР на складності боротьби з корупцією в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути