пʼятниця, 24 грудня 2010 09:43

Тимошенко пошугають, але не посадять - Чорновіл

Тимошенко пошугають, але не посадять - Чорновіл

Народний депутат Тарас Чорновіл підозрює, що кримінальну справу лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, як і справу Бориса Колеснікова п'ять років тому, не збираються доводити до кінця, пише ЛІГА.

Зокрема, відповідаючи на запитання, як він оцінює можливість затримання Тимошенко, Чорновіл сказав: "Колеснікова чомусь теж "тягнули" за "Білий лебідь" (після поразки Януковича на виборах, - ред.). Хоча це, напевно, була єдина справа, в якій він був абсолютно невинний. Може, для того, щоб пошугати, а потім мати можливість справу закрити? Щодо Тимошенко - аналогічно".

Чорновіл вважає, що Тимошенко нав'язують звинувачення, які "юридично безграмотні". На його думку, більше шансів притягнути до відповідальності за результатами аудиту: "Ось те, що ... оголосив міністр фінансів Ярошенко за результатами аудиту - там відверта корупція, відверті кримінальні справи, прямі факти розкрадання. У цілому ряді фактів Тимошенко прямо задіяна. Кажуть, їй вже почали "пришивати" машини швидкої допомоги (за даними ЗМІ, Тимошенко можуть висунути звинувачення у витрачанні бюджетних грошей на авто швидкої допомоги, які не відповідали медстандартам, - ред .). Але і ці машини, я думаю - не найгірша з усіх справ", - сказав він.

Коментуючи справу про "кіотські гроші", Чорновіл зазначив: "Прив'язувати справу Тимошенко до корисливих цілей і розкрадання, коли гроші на місці і особистого наміру не було, - значить, або взяли що попало, або ніхто не має наміру нікого саджати. Заяву про те, що бандити будуть сидіти в тюрмах, незалежно від кольору волосся чи коси, не викликає довіри".

При цьому Чорновіл додав, що пуста справа порушена і стосовно Юрія Луценка.

"Як на мене, справу Луценка варто було кваліфікувати так: завдані збитки - поверни, 40 тисяч - назад в касу. І, відповідно, адмінпротокол", - упевнений він.

"За тими статтями, які їм інкримінують, не можна дати навіть умовно. Або ж це вже будуть суди в стилі Лукашенка", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, раніше Тимошенко в Генпрокуратурі вручили постанову про притягнення її до відповідальності в якості обвинуваченої, а також рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пошугають, але не посадять - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути