четвер, 26 травня 2011 11:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко попросила не "стібатись" з неї та Луценка

Тимошенко попросила не "стібатись" з неї та Луценка

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала політиків, політологів та експертів змінити своє ставлення до гучних кримінальних справ та людей, проти яких їх порушено.

Як повідомила прес-служба Тимошенко, опозиціонерка, зокрема, зазначила: "Я розумію, що політики не належать до тієї соціальної категорії, яку народ найбільше любить та поважає. І поки нема за що, це правда. Але не можна з усього "стібатися". Є певні речі, нехай не недоторкані, але такі, про які варто говорити серйозно і відповідально... Бо це долі людей, це їхнє життя, а не тільки дотепні репліки", - написала Тимошенко у свій статті "Про арешт", в якій вона ділиться своїми враженнями про події, які відбувалися 24 травня в Генеральній прокуратурі.

Тимошенко додала, що її неприємно вразила інформаційна риторика навколо справи Юрія Луценка та інших політично вмотивованих карних справ.

"Я кажу не про офіційне телебачення, там і так все зрозуміло, я про "наших"... В жодному разі не подумайте, що під "нашими" я розумію тих, хто співпрацює зі мною чи якось особливо по-доброму до мене ставиться. Для мене в даному випадку "наші" - це синонім тих, хто звик висловлюватися чесно, правдиво і демократично", - пояснила вона.

Лідерка "Батьківщини" здивована появою саркастичних заголовків про "дієту" Юрія Луценка, у якого через голодування змінилася навіть міміка, динаміка мови та рухів.

"Начебто круто, сміливо і оригінально копнути ногою людину, яка саме в цей момент потребує захисту, боротьба якої, можливо, більше потрібна Вам, ніж йому самому. Не можна так. Справді, не можна", - переконана Тимошенко.

"Подумайте, якщо влада так розправляється сьогодні з публічними людьми, то що вона може зробити зі звичайними людьми? Може, варто дещо змінити риторику, якщо не через розуміння і співчуття, то хоча б самозбереження? Вже сьогодні несправедливість чиниться проти багатьох. Але завтра може чинитися проти кожного. Справа у всіх нас одна. Треба все змінити в нашій країні... Це - головна "реформа", яку ми зобов'язані зробити", - підкреслила опозиціонерка.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко попросила не "стібатись" з неї та Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути