середа, 09 січня 2008 20:36

Тимошенко почала "наїжджати" на УкрГазЕнерго

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила міністру палива та енергетики Юрію Продану, голові правління НАК "Нафтогаз України" Олегу Дубині і голові Національної комісії регулювання електроенергетики України Валерію Кальченку розглянути можливість скасування ліцензії ЗАТ "УкрГаз-Енерго" на постачання природного газу за нерегульованим тарифом.

Про це повідомило поінформоване джерело в Міністерстві палива та енергетики України.

Співрозмовник агентства не надав інших подробиць, зазначивши, що "може йтися як про повне скасування ліцензії, так і про обмеження обсягів поставок".

Водночас прес-секретар "УкрГаз-Енерго" Віталій Кисіль, коментуючи цю інформацію, зазначив, що компанія з моменту отримання ліцензії НКРЕ безперебійно постачає газ промисловим споживачам "за найнижчими в країні цінами". "Неухильне дотримання ліцензійних умов, а також норм антимонопольного законодавства, дає нам упевненість, що законних підстав для відкликання ліцензії не існує. До того ж, НКРЕ з цього питання до компанії не зверталася", - підкреслив Кисіль.

НКРЕ у березні 2006 року видала ЗАО "УкрГаз-Енерго" ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом строком на п`ять років.

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" створене в лютому 2006 року. НАК "Нафтогаз України" і компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія) належить по 50% акцій товариства.

RosUkrEnergo реалізує весь природний газ, що поставляється до України, тільки "УкрГаз-Енерго", яке потім продає його споживачам або газотрейдерам.

RosUkrEnergo з 1 січня 2006 року є ексклюзивним постачальником до України природного газу російського і середньоазіатського походження, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко почала "наїжджати" на УкрГазЕнерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути