Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2013 11:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко очікує дозволу тюремників на відвідування хворої матері - захист

Тимошенко очікує дозволу тюремників на відвідування хворої матері - захист
Фото: tymoshenko.ua

Захисник екс-прем'єр-міністра України Олександр Плахотнюк заявляє, що Державна пенітенціарна служба України повинна впродовж сьогоднішнього дня розглянути та ухвалити рішення щодо заяви Юлії Тимошенко на короткочасний виїзд за межі виправної колонії для відвідування хворої матері.

Про це повідомляє прес-служба політика.

"Я хочу звернути увагу на те, що спочатку саме пенітенціарна служба заявила, що може дозволити Юлії Тимошенко відвідати хвору матір, а лише потім Юлія Тимошенко звернулася з відповідною заявою. Тепер у них немає іншого виходу, як розглянути цю заяву та ухвалити рішення", - сказав Олександр Плахотнюк.

За його словами, враховуючи, що Юлія Тимошенко звернулася з заявою до адміністрації Качанівської колонії напередодні о 18-ій годині вечора, рішення щодо її заяви, відповідно до закону, має бути ухвалено впродовж доби. "Тобто до 18.00 11 червня", - уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович може помилувати Тимошенко - політолог

Захисник екс-прем'єра також повідомив, що Юлія Тимошенко просила у своїй заяві завчасно повідомити її про можливу дату короткочасного виїзду за межі колонії для побачення з мамою. "Це потрібно для того, щоб забезпечити Юлію Тимошенко "швидкою допомогою" для її переїзду, враховуючи стан здоров'я самої Юлії Тимошенко", - зазначив Олександр Плахотнюк.

"Відповідно до статті 111 Кримінально-виконавчого кодексу України, засудженим, які тримаються у виправних колоніях мінімального рівня безпеки, а Качанівська колонії є саме такою колонією, може бути дозволено короткочасні виїзди за межі колонії на території України на строк не більше семи діб, не включаючи часу, необхідного для проїзду в обидва кінці (не більше трьох діб), у зв'язку з такими винятковими особистими обставинами як тяжка хвороба близького родича", - пояснив Олександр Плахотнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко: на зустріч з Януковичем потрібно запросити ще й журналістів

Як відомо, Юлія Тимошенко напередодні увечері звернулася до адміністрації Качанівської виправної колонії з заявою про можливість виїзду за межи пенітенціарної установи для відвідування хворої матері.

Нагадаємо, тітка екс-прем'єр-міністра України Антоніна Уляхіна заявила про погіршення стану здоров'я матері Юлії Тимошенко Людмили Телєгіної. "Після того, як Юлію заарештували, вона злягла, вона не ходить зовсім... Просто відмовили ноги... Це трагедія, коли успішна дитина, благополучна, талановита, потрапляє в такі умови, і коли ми не можемо їй нічим допомогти", - додала Антоніна Уляхіна.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко очікує дозволу тюремників на відвідування хворої матері - захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути