Ексклюзиви
понеділок, 07 липня 2008 15:10

Тимошенко не зацікавлена в ухваленні змін до бюджету - Матвієнко

Якщо прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко вестиме сепаратні переговори за межами коаліції, то зміни до державного бюджету ухвалені не будуть.

Таку думку висловив в інтерв"ю журналістам член фракції "Наша Україна – Народна самооборона" Анатолій Матвієнко.

За його словами, фракція НУ-НС може піти на те, аби ухвалити зміни до бюджету у першому читанні, якщо їм твердо пообіцяє з парламентської трибуни сама прем"єр-міністр або ж міністр фінансів, що принципові позиції НУ-НС будуть враховані при підготовці змін до бюджету до другого читання.

"Але якщо ми хочемо домовитись з одними на перше читання, а завтра з іншими – про друге читання, то тоді Президент їх не підпише, і цей закон не набере сили. Тут важливо не вести сепаратних переговорів", - підкреслив Матвієнко.

На його переконання, НУ-НС і БЮТ мають спільно домовитись про основні параметри змін до бюджету, а потім спільно шукати партнерів, які могли б долучитись до голосування за відповідні зміни.

Інформуючи про сьогоднішню зустріч Президента з фракцією НУ-НС, Матвієнко зауважив, що Ющенко висловив свою позицію щодо відповідних змін до бюджету. Зокрема, за словами Матвієнка те, що необхідно збільшити фінансування НАК "Нафтобаз України", Аграрного фонду, Збройних сил тощо. Говорилось і про необхідність стримувати збільшення соціальних видатків: "Соціальні видатки, якщо ми не хочемо далі розкручувати інфляцію, очевидно, мають бути аргументовано вгамовані".

При цьому Матвієнко наголосив, що Президент не нав"язував фракції свою точку зору, а просив дуже детально проаналізувати зміни до бюджету.

У той же час сам Матвієнко сумнівається, що уряд дуже зацікавлений в ухваленні змін до бюджету.

"Логіку - яку заклала Тимошенко у бюджет, – соціальних видатків вона змінити не може, оскільки це її стратегія президентських виборів; а закладати їх (соціальні видатки) небезпечно – тоді вона (Тимошенко) може завалитись у інфляційному вирі", - сказав Матвієнко.

Він вважає, що набагато простіше було б говорити, що Тимошенко хотіла збільшити соціальні видатки, але парламент не підтримав цього, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не зацікавлена в ухваленні змін до бюджету - Матвієнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути