середа, 27 лютого 2008 10:01

Тимошенко не прийшла до Ющенка говорити про газ

Тимошенко не прийшла до Ющенка говорити про газ
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко надала, як і вимагав президент Віктор Ющенко до 9 ранку середи, звіт про стан погашення Росії заборгованості за спожитий газ.

Про це повідомила керівник Головного управління інформаційної політики секретаріату президента Лариса Мудрак.

"Юлія Тимошенко надала звіт у письмовій формі", - сказала Мудрак.

Вона додала, що звіт свідчить про те, що з проплатою з українського боку Росії за газ все нормально.

Як повідомлялося, президент Ющенко у вівторок направив офіційну телеграму прем"єр-міністрові України Юлії Тимошенко, в якій вказав на невиконання московських домовленостей двох лідерів. Глава держави зобов"язав керівника уряду "прийняти негайні вичерпні заходи для повного погашення заборгованостей української сторони за спожитий природний газ і безумовного виконання всього пакету досягнутих домовленостей".

Тимошенко повинна була особисто доповісти президентові про прийняті Кабінетом міністрів заходи до 9 годин ранку 27 лютого.

Увечері у вівторок перший віце-прем"єр України Олександр Турчинов заявив: "Сьогодні НАК "Нафтогаз України" розрахувався за борги минулого року. Проте, мені дуже шкода, що ці мільярди гривень Україна заплатила посередникам за борги, які були штучно створені попередниками".

Прес-центр НАК повідомив, що "Нафтогаз України" перерахував ЗАТ "Укргаз-Енерго" близько 1,7 млрд грн в рахунок погашення заборгованості за імпортний природний газ, поставлений державному холдингу в листопаді-грудні 2007 року.

ЗАТ "Укргаз-Енерго" проте спростувало інформацію про погашення "Нафтогазом України" заборгованості за газ. "Нафтогаз України" 26 лютого 2008 року перерахував "Укргаз-Енерго" 468,064 млн грн в рахунок погашення заборгованості, розмір якої по завершенню операційного банківського дня (21:00 за київським часом) склав близько 3,388 млрд грн, повідомило ЗАТ в прес-релізі, поширеному у вівторок пізно увечері.

"Укргаз-Енерго" уточнило, що НАК 14 лютого 2008 року визнала заборгованість перед постачальником імпортного газу у розмірі більше 5,28 млрд грн, з яких до теперішнього часу в цілому погашено лише 1,892 млрд. грн.

"Укргаз-Енерго" також відзначає, що "Нафтогаз України" дотепер не надав підприємству інформацію про об"єми імпортного природного газу, які спожили підприємства системи НАК за останні чотири місяці.

Раніше цього дня російське ВАТ "Газпром" заявило про можливість скорочення поставок газу до України з 3 березня через несплату боргів, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не прийшла до Ющенка говорити про газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути