субота, 30 січня 2010 19:05

Тимошенко на посаді президента продовжуватиме роботу Ющенка

Тимошенко на посаді президента продовжуватиме роботу Ющенка

Кандидат на посаду президента, чинний прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що питання відродження історії держави має об"єднувати націю, і запевняє, що на посаді глави держави докладатиме для цього всіх зусиль.

"Це є завдання президента – не розділяти, не робити певні противаги, а об"єднувати. І саме тому моє завдання – відроджувати нашу національну самоідентичність, нашу правдиву історію, але робити так, щоб вона сприймалася всіма частинами України і щоб вона підтримувалася всіма частинами України. Але шлях, який нам для цього потрібно пройти, є дуже важливий і дуже цінний. І тому я цю роботу Віктора Ющенка буду продовжувати ", - заявила Юлія Тимошенко у вечірньому ефірі телеканалу "Інтер".

Глава уряду додала, що робитиме все для того, щоб справжня історія України відроджувалась, "і щоб люди, незважаючи на те, де вони живуть – на сході або на заході - цю історію однаково розуміли, а також однаково розуміли стратегію держави, головні цінності та головні пріоритети", повідомляє прес-служба прем"єр-міністра.

Юлія Тимошенко переконана, що президент держави у цьому сенсі має мудро підходити до питання об"єднання нації.

"Велика мудрість кожного президента, який прийде в країну – це робити все можливе, щоб Україна набула єдину історію, і для цього потрібно проходити той еволюційний шлях, який знімає чорну пропаганду, який знімає наслідки, в тому числі і радянської пропаганди, який дає можливість країні зрозуміти, де єдина, правдива, справжня історія України", - наголосила кандидат в президенти.

Відповідаючи на запитання про її ставлення до рішення чинного президента Віктора Ющенка щодо присвоєння звання Героя України Степану Бандері, Юлія Тимошенко сказала: "Для України є абсолютна цінність – це наша незалежність. І історики, люди, які є носіями інтелекту, мусять чітко встановити, які герої захищали незалежність, а які герої працювали проти незалежності. І в цьому мусить бути правда. І всі герої, які захищали насправді в історичних процесах незалежність, мусять бути героями".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко на посаді президента продовжуватиме роботу Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

97

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути