субота, 30 січня 2010 12:54

Щодо ГТС Тимошенко не буде шукати компромісів

Щодо ГТС Тимошенко не буде шукати компромісів

Кандидат у президенти, чинний прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко запевняє, що не допустить будь-яких змін щодо власності української ГТС, зокрема створення консорціумів у газовій сфері.

Про це вона заявила в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер".

Тимошенко визнала, що за всієї схожості виборчих програм, в цьому питанні її позиція і позиція Сергія Тігіпка, якому вона запропонувала посаду глави уряду, докорінно розходяться.

"Газотранспортна система України, яка є державною власністю, – це наш ключ до енергетичної незалежності держави. Це є наш вплив на всі енергетичні процеси в нашому регіоні. Це – вплив України на енергетичну політику Європейського Союзу, країн СНД", – сказала вона.

При цьому Тимошенко наголосила, що з її ініціативи ВР ухвалила закон, який забороняє будь-які маніпуляції щодо зміни форми власності газотранспортної системи.

"Тут компромісів я шукати не буду. Газотранспортна система – стратегічна державна власність України, і ніякі махінації, консорціуми, СП (спільні підприємства – ред.), будь-які передачі в оренду я ніколи не дозволю зробити", – сказала вона.

Нагадаємо, інший кандидат у президенти, лідер Партії регіонів Віктор Янукович нещодавно заявив, що виступає за створення консорціуму з реконструкції та експлуатації української газотранспортної системи. За його словами, такі дії, разом із можливою участю України в консорціумах зі створення Росією обхідних газопроводів "Північний потік" і "Південний потік", створять умови захисту національних інтересів, і, перш за все, – у сфері енергобезпеки.

Екс-кандидат у президенти Тігіпко перед першим туром виборів неодноразово заявляв, що Україні потрібно створити консорціум з управління газотранспортною системою разом з російським "Газпромом" і європейськими енергокомпаніями.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Щодо ГТС Тимошенко не буде шукати компромісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути