субота, 24 березня 2012 10:45

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко може стати івалідом, якщо не буде лікуватися - експерт

Тимошенко може стати івалідом, якщо не буде лікуватися - експерт
Тимошенко знову відмовилася від лікування. Фото: trust.ua

У разі подальшої відмови колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка перебуває нині в Качанівській виправній колонії в Харкові, від лікування існує "велика ймовірність" її інвалідності, заявив у п'ятницю член міжнародної медичної комісії з обстеження колишнього прем'єра, директор Інституту патології хребта та суглобів імені Ситенка в Харкові Микола Корж.

Виступаючи на прес-конференції в колонії, він висловив стурбованість тим, що план лікування Тимошенко досі не реалізується через відсутність її згоди.

"Ми зробили все можливе, щоб зосередити (у колонії — ред.) все необхідне для початку лікування, яке було погоджене, обговорене з тими ж німецькими фахівцями. Я вважаю, що початок лікування згідно з погодженим планом можна проводити, тому що... немає принципових позицій, які не можна було б здійснити тут", – наводить слова фахівця агентство "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко вже може ходити

Як повідомив Корж, на думку членів міжнародної комісії і з українського, і з німецького боку, Тимошенко необхідне комплексне лікування, яке передбачає, крім витягнення, фізіотерапевтичні процедури та медикаментозне лікування. Оперувати колишнього прем'єра наразі не треба, сказав він. За словами фахівця-члена міжнародної комісії, німецькі лікарі запропонували курс терапії, який виключає оперативне втручання, і українські лікарі погодилися з цим.

Раніше в п'ятницю Державна пенітенціарна служба повідомила, що Юлія Тимошенко в четвер учергове відмовилася підписати необхідну для лікування "Інформовану згоду пацієнта на медичне втручання" з зазначенням у ній детального індивідуального комплексного плану лікування відповідно до всіх рекомендацій німецьких лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко може стати івалідом, якщо не буде лікуватися - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути