пʼятниця, 29 квітня 2011 11:48

Тимошенко каже, що її швидкі коштують дешевше, ніж вертоліт Януковича

Тимошенко каже, що її швидкі коштують дешевше, ніж вертоліт Януковича

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що закуплені для сільської місцевості "швидкі" ні в яких документах як спецтехніка не значилися.

"Нам інкримінують, що це нібито були "машини швидкої допомоги", але ні в одному документі уряду вони так не називаються", - зазначила вона.

Як пояснила екс-прем'єр ці авто використовувалися для доставки сільського фельдшера чи лікаря до пацієнта.

"Ці машини не спецтехніка і ніколи спецтехнікою не були. Вони потрібні для того, щоб доставити фельдшера чи лікаря до хворого. У сільській місцевості лікаря і пацієнта розділяють від 5 до 30 кілометрів. Тому 60% людей у ??селі гинуть не через те, що вони смертельно хворі, а тому, що до них не встигає доїхати лікар ", - пояснила Тимошенко.

"І якщо хвора людина потребує термінової допомоги, то останнє питання, яке її цікавить, - на чому терміново до нього приїде лікар, на спец- чи на неспецтехніці. У 2010 році ці машини врятували сотні тисяч життів. І для порівняння нагадаю, що 12,5 мільйона євро з бюджету я витратила на 1000 машин для сільських лікарів, тоді як зараз 17 мільйонів євро витратили на вертоліт для одного Януковича", - підкреслила вона.

Екс-прем'єр також спростувала звинувачення в тому, що в результаті закупівлі швидких бюджету були завдані збитки на мільйони доларів.

"Який може бути збиток від того, що гроші, які повинні бути заплачені з бюджету до бюджету, не проведені прямим платежем? Це проходження грошей по колу. Ми просто прийняли рішення, яке дозволило не ганяти гроші дарма"

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що її швидкі коштують дешевше, ніж вертоліт Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути