Ексклюзиви
вівторок, 17 лютого 2009 13:23

Тимошенко змінили стать, а Ющенка зварили в чавуні (ФОТО)

Алегоричну картину "Україна. Містерія політичних смислів" художника Олега Мінгальова показують у столичному Будинку вчених на виставці "Українське мистецтво ХХ-ХХІ ст."

Роботі притаманний символізм. Зображені на картині обличчя та фігури схожі на українських та російських політиків.

Центральна постать на картині - це чудернацька істота з рисами коня та жінки. На людській голові викладена коса, замість копит - білі черевики на високих підборах, на спині - крила. Істота має чоловічі статеві ознаки.

Жінка-кінь стоїть біля чавуна, в якому варяться голови, схожі на Ющенка та Януковича.

У верхній частині картини обличчя, подібні на українських бізнесменів Дмитра Фірташа, Сергія Тарути, Віктора Пінчука, Ігоря Коломойського, Ріната Ахметова. Трохи нижче Арсенія Яценюка та Володимира Кличка. Біля чавуна - голови Петра Симоненка та Володимира Литвина.


В нижній частині картини газовий вентиль труби закручує чоловік, схожий на російського прем"єра Володимира Путіна. Біля нього у ведмежій шкурі - обличчя президента Росії Дмитра Медведєва. Позаду Путіна, біля підборів жінки-коня, зображені голови Олександра Мороза, Леоніда Черновецького та Леоніда Кучми.

Полтавець Олег Мінгальов - український художник, який більше відомий на Заході та в Росії, ніж в Україні. Його персональні виставки проходили в центральних ґалереях Лондона - таких, як The Mall поблизу Букінґемського палацу або Connаught Brown в районі фешенебельної Бонд Стріт. Там роботи Мінгальова виставлялися поряд з полотнами Пабло Пікассо та Марка Шагала.

Мінгальов також є поетом, режисером і сценаристом. Нещодавно він відзняв документальний фільм, присвячений королеві Франції Анні Ярославні - одній з найосвіченіших жінок свого часу.

У своєму рідному місті він бере участь у підготовці міжнародних заходів з нагоди 300-річчя Полтавської битви.

За матеріалом: Gazeta.ua

Фото: Андрія Єловікова
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко змінили стать, а Ющенка зварили в чавуні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути