понеділок, 26 січня 2009 12:40

Тимошенко хоче забрати у банку "Надра" 760 мільйонів

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко має намір повернути до Державної іпотечної установи 760 млн. грн., які вона розмістила на депозитах "Надра Банку" в середині 2008 р. під 9% річних.

Про це вона заявила сьогодні на нараді з питань будівництва.

За словами прем"єра, така операція дасть можливість збільшити кошти Державної іпотечної установи для здійснення фінансування будівництва через іпотечні кредити населення.

Тимошенко зазначила, що таке капіталовкладення не є ефективним. "Ми будемо робити все, щоб такі оборудки були повернені назад", - сказала Тимошенко.

Говорячи про кредитно-фінансову політику НБУ наприкінці 2008 р., вона заявила, що внаслідок рефінансування НБУ окремих банків на ринку банківських послуг склалось неконкурентне середовище, внаслідок якого банки, що отримували рефінансування, можуть отримувати прибуток "300% річних в певні проміжки часу", в той час як банки, що займаються кредитуванням реального сектора економіки, мають прибутковість по кредитах 25-30%, пише РБК-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче забрати у банку "Надра" 760 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути