понеділок, 11 лютого 2008 12:50

Тимошенко хоче прибрати "УкргазЕнерго" через Ющенка

Прем"єр Юлія Тимошенко має намір обговорити з президентом Віктором Ющенком питання ліквідації "УкргазЕнерго".

Про це Тимошенко повідомила на брифінгу, відповідаючи на питання, чи було ухвалено постанову Кабміну, якою скасовувалася постанова уряду Юрія Єханурова про створення "УкргазЕнерго".

"Ми домовились, що о 13 годині на зустрічі з президентом будемо говорити на цю тему. Я сподіваюся отримати підтримку президента в тому, щоб через ухвалення відповідних постанов прибрати "УкргазЕнерго", - заявила вона.

Тимошенко відкинула наявність боргів України перед Газпромом, оскільки "ніяких угод на постачання газу між НАК "Нафтогаз" і РАО "Газпром" не існує".

"НАК "Нафтогаз" з 2006 року ніяких прямих конрактів з Газпромом не має", - сказала прем"єр, додавши, що таким чином НАК не може накопичити заборгованість перед Газпромом.

Водночас Тимошенко повідомила, що уряд Януковича залишив заборгованість за жовтень-грудень 2007 року за спожитий газ на 1 мільярд 72 мільйони гривень.

"Керівники НАК під проводом Бойка, Вороніна зібрали гроші з країни за спожитий газ. Але не заплатили "РосУкрЕнерго". На рахунках НАК не було жодної копійки для розрахунків, коли прийшов новий уряд. Ці гроші витрачені невідомо ким і куди", - поскаржилася прем"єр.

"Враховуючи, що Україна споживала газ у листопаді-лютому ми хотіли зафіксувати стосунки з "РосУкрЕнерго" і розрахуватися за газ, враховуючи "Янукович і Бойко за нього не розраховувались", - сказала Тимошенко.

Водночас вона заявила, що буде наполягати на реструктуризації цього борг перед "РосУкрЕнерго" оскільки в "Нафтогазу" нема можливості погасити цю суму одразу.

"Це борг, який залишили в спадщину Янукович, Бойко і компанія. Так само Бойко, який представляє "РосУкрЕнерго" має зробити так, щоб цей борг був реструктурований на тривалий час", - заявила Тимошенко.

Прем"єр сказала, що протягом листопада-грудня не існувало "жодних актів, жодних договорів на поставку газу".

"Уряд Януковича залишив країну без жодних контрактів жодних договорів, навіть з "РосУкрЕнерго", - повідомила вона, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче прибрати "УкргазЕнерго" через Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути