Ексклюзиви
вівторок, 16 вересня 2008 15:48

Тимошенко хоче переконати Ющенка в необхідності швидшого переходу на контрактну армію

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко хоче переконати Президента в необхідності переходу на контрактну армію з 1 січня 2009 року.

Про це прем`єр заявила сьогодні під час презентації проекту Держбюджету на 2009 рік у Жовтневому палаці.

"Ми хочемо все ж таки переконати Президента, і для цього у нас є й бюджет, і все, щоб все ж таки з 1 січня термінову службу припинити і перейти на контрактну армію", - сказала Тимошенко.

9 вересня Тимошенко заявила, що розраховує, що Верховна Рада ухвалить закон про перехід на контрактну армію з 1 січня 2009 року, і звернулася до Міністерства фінансів передбачити в проекті державного бюджету наступного року необхідні для цього витрати.

Того ж дня міністр оборони України Юрій Єхануров сказав, що здійснити перехід Збройних сил України на комплектування військовослужбовцями контрактної служби до 1 січня 2009 року, - неможливо. За словами Єханурова, для реалізації цього завдання впродовж кількох місяців необхідно набрати близько 30 тис. контрактників. При цьому він повідомив, що, наприклад, за весь поточний рік кількість таких військовослужбовців у ЗСУ збільшилася всього на 1 тис. 211 чол. і становила в цілому 53 тис. при потребі в 80 тис., повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче переконати Ющенка в необхідності швидшого переходу на контрактну армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути