Ексклюзиви
середа, 23 жовтня 2013 15:28

Тимошенко буде боротися за право балотуватися в президенти - Власенко

Тимошенко буде боротися за право балотуватися в президенти - Власенко
Сергій Власенко. Фото: lb.ua

Те, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко погодилась на часткове помилування не означає, що вона перестає боротися за відновлення усіх своїх громадянських прав. Тимошенко продовжить боротьбу за можливість брати участь у виборах.

Про це заявив захисник екс-прем'єрки Сегрій Власенко в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

За його словами, запропонований місією Кокса-Кваснєвського варіант часткового помилування є "мінімальним компромісом", який дозволить Тимошенко "стати вільною людиною".

"А зі всіма подальшими обтяженнями, які залишаються, ми будемо боротися юридичним шляхом в судових установах України і міжнародних судах", - повідомив Власенко.

Як він пояснив, додаткове покарання у вигляді втрати права обіймати посади до трьох років ймовірне, але "це не означає, що вона (Тимошенко – ред.) і Євросоюз з цим змирилися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко може відмовитися від лікування, якщо її повезуть в Німеччину у "кандалах" - Кужель

"Це означає, що ця частина вироку формально юридично залишається і вона продовжить боротися з цим в міжнародних і європейських інституціях", - сказав адвокат.

Нагадаємо, місія Європарламенту у складі екс-президентів Кокса і Кваснєвського подала Януковичу прохання про помилування Юлії Тимошенко. Екс-прем'єрка погодилась на пропозицію про часткове помилування і лікування в Німеччині.

Янукович, в свою чергу, заявив, що готовий підписати закон, який дозволить лікуватися Тимошенко за кордоном, але не висловив своєї позиції щодо можливого її помилування.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко буде боротися за право балотуватися в президенти - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути