неділя, 20 жовтня 2013 06:45

Кузьмін спробує вибороти депутатське крісло в окрузі "Свободи"?

Кузьмін спробує вибороти депутатське крісло в окрузі "Свободи"?
Ренат Кузьмін. Фото: www.segodnya.ua

Колишній перший заступник генерального прокурора України і нині заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Ренат Кузьмін може висунути свою кандидатуру на довиборах народних депутатів.

Як повідомило Gazeta.ua джерело, Кузьмін має намір балотуватись в столичному окрузі № 223 — у тому самому, де рік назад завзято бились за перемогу "свободівець" Юрій Левченко та екс-голова Шевченківського району Віктор Пилипишин.

Як стверджували деякі експерти, Кузьміна відправили з Генпрокуратури на "лаву запасних", зробивши таким чином напередодні Вільнюського саміту жест у бік Євросоюзу. Адже не секрет, що екс-перший заступник Пшонки курирував гучними кримінальними справами проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив Кузьміна заступником в РНБО

Очевидне пониження і роль розмінної монети у політичних іграх не можуть подобатись Кузьміну. Тим більше, не відомо, чим завершиться справа звільнення Тимошенко, і чи не захоче екс-прем'єрка, перебуваючи на свободі, помститись своїм кривдникам із ГПУ.

У будь-якому випадку депутатський мандат не стане зайвим для прокурора.

Очевидно те, що якщо Кузьмін таки обере для своєї політичної кар'єри округ № 223, поза виборчою грою однозначно опиниться колишній очільник Шевченківської райдержадміністрації Віктор Пилипишин, який і так не палає бажанням брати участь у довиборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пилипишин на роздоріжжі: політичний бій зі "Свободою" має шанс повторитись

Щоправда у такому випадку представник РНБО отримує шанс зіткнутись із новим суперником в особі націоналістів "Свободи", від яких в окрузі балотується керівник аналітичної служби партії Юрій Левченко. Звісно, із силовиками у нашій країні змагатись справа невдячна. Але й "свободівці" - вже давно не діячі районного масштабу. Вони мають достатньо потужну "боївку" народних депутатів.

У будь-якому випадку останнє слово буде за київськими виборцями.

Як писала Gazeta.ua, самовисуванець в одномандатному окрузі № 223 на парламентських виборах 2012 року Віктор Пилипишин може прийняти рішення на користь свого балотування на довиборах.

Раніше з'їзд ВО "Свобода" ухвалив рішення висунути на 223-му окрузі у Києві свого "старого" кандидата — керівника аналітичної служби партії Юрія Левченка. Його висування підтримали також ВО "Батьківщина" та УДАР.

Крім того, своє бажання балотуватись у цьому окрузі висловив соратник Юрія Луценка та екс-народний депутат Юрій Гримчак.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін спробує вибороти депутатське крісло в окрузі "Свободи"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

118

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути