неділя, 20 жовтня 2013 10:37

Тимошенко може відмовитися від лікування, якщо її повезуть в Німеччину у "кандалах" - Кужель

Тимошенко може відмовитися від лікування, якщо її повезуть в Німеччину у "кандалах" - Кужель
Олександра Кужель. Фото: news.liga.net

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко може відмовитися від поїздки для лікування у Німеччину, якщо Верховна Рада підтримає пропозицію президента везти її на операцію в якості ув'язненої.

Про це в інтерв'ю "Радіо свобода" заявила депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель.

На питання, чи голосуватиме опозиція за законопроект, який подасть Партія регіонів, Кужель зазначила: "Я не знаю, що вони подаватимуть, але чекати від них порядного законопроекту не доводиться, тому що порядні є, вони за них не голосують".

"У них одна ціль – принизити Юлію Тимошенко, не дати їй помилування, щоб вона залишалася ув'язненою і транспортувати її до Німеччини у кандалах. Янукович сказав: "Верховна Рада визначить, чи може Тимошенко їхати і суд визначить, як її будуть транспортувати, і яка там буде охорона", - зазначали Кужель.

"А що написано в критеріях, які відповідають євроінтеграції? Відсутність вибіркового правосуддя. Пропозиція місії Кокса і Квасневського, помилування і лікування, на що Юлія Тимошенко погодилася, розуміючи, що вона невинна. А що пропонує Янукович? У кандалах вести Тимошенко на операцію. Я особисто за себе говорю, я ніколи за це не проголосую. Бо я не дозволю свого лідера так принижувати", - заявила нардеп.

При цьому вона додала: якщо опозиція не буде голосувати за проект закону від Партії регіонів про лікування ув'язнених за кордоном, а 226 голосів набереться без голосів опозиції, Тимошенко може відмовитися від лікування

"Я думаю, що Юлія Тимошенко не погодиться на виконання таких умов. Вона відмовиться від лікування. Для неї Україна понад усе, але вимога була у відсутності подвійного підходу до вироків, вибіркового правосуддя. Цього не можна допустити. Ви уявляєте, якщо він (Янукович) зараз так ставиться, то що він далі з нами робитиме?", - зазначила Кужель.

За її словами, продовження місії Кокса-Квасневського – "це підтвердження того, що європейські політики не вірять ні обіцянкам на саміті в Ялті, ні на засіданні у Вашингтоні, де президент сказав, що вирішить це питання (Тимошенко)".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко може відмовитися від лікування, якщо її повезуть в Німеччину у "кандалах" - Кужель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

125

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути