неділя, 12 серпня 2012 09:06

"Тимошенко боїться підірвати авторитет Об'єднаної опозиції і дати сигнал, що там є якийсь розкол"

"Тимошенко боїться підірвати авторитет Об'єднаної опозиції і дати сигнал, що там є якийсь розкол"
На Донбасі не голосують за партії, комуністів, біло-синіх, біло-сердечних. Там голосують за своїх, наголошує Березовець Фото: Gazeta.ua

Юлія Тимошенко досі впливає на ситуацію в "Батьківщині". Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політтехнолог Тарас Березовець.

"Якби вона публічно оголосила свою позицію, то ані Арсеній Яценюк, ані Олександр Турчинов не мали б змоги заперечити. Авторитет Тимошенко величезний. Коли проводили опитування, кого вважають головним опозиціонером, її назвали 35 відсотків, а Яценюка – близько 17. Тож вони не мали б іншого виходу, як сказати: "Так, Юліє Володимирівно, дякуємо, що ви нас виправили". Але вона мовчить. Напевно, боїться підірвати авторитет Об'єднаної опозиції і дати сигнал, що там є якийсь розкол", - наголосив він.

Між тим, за словами Березовця, внутрішньої опозиції всередині "регіоналів" не було й не буде.

"Бо сама структура Партії регіонів цього не дозволяє. Її створював ще Володимир Рибак, з якого тоді всі сміялися. Виявилося, що це – найуспішніший партійний проект. 2004 року Янукович умовно переміг спочатку, 2006-го партія виграла вибори, 2008-го – виграла й перемогла на президентських позаторік. І не тому, що "регіонали" – кращі. А тому, що змогли переконати Донбас, Південь та Схід, що вони – свої. Там логіка інша у виборця. На Донбасі не голосують за партії, комуністів, біло-синіх, біло-сердечних. Там голосують за своїх", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко та Луценка не зареєстрували кандидатами в депутати

Повне інтерв'ю Тараса Березовця читайте у журналі "Країна" № 30 (133) за 9 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко боїться підірвати авторитет Об'єднаної опозиції і дати сигнал, що там є якийсь розкол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути