Ексклюзиви
понеділок, 27 лютого 2012 13:57

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко боротиметься за "Нобеля" разом із Клінтоном, Колем і телеканалом "Аль-Джазіра"

Тимошенко боротиметься за "Нобеля" разом із Клінтоном, Колем і телеканалом "Аль-Джазіра"

Екс-голова українського уряду Юлія Тимошенко потрапила в список із 231 номінантів на Нобелівську премію миру 2012 року, повідомляє в понеділок британська газета "Дейлі телеграф".

Список включає 188 осіб, які зробили, на думку Нобелівського комітету, вагомий внесок у боротьбу за мир, а також 43 організації.

Серед найбільш відомих діячів, номінованих на премію, - екс-президент США Білл Клінтон, колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль, туніський президент Монсеф Марзукі, а також американський військовий аналітик Бредлі Меннінг, який співпрацював з Wikileaks і постав перед американським судом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР вважають висунення Тимошенко на Нобелівську премію миру "кризою жанру" опозиції

Примітно, що до списку претендентів також потрапив міжарабський телеканал "Аль-Джазіра", який активно висвітлює події "арабської весни" і займає прозахідну позицію, зазначає газета.

Газета наголошує, що кандидатів на потрапляння до списку номінантів можуть запропонувати політики, держслужбовці, університетські професори, колишні лауреати премії, а також члени великих міжнародних організацій. Вони повинні були подати відповідні документи в Нобелівський комітет в Осло до 1 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко висунули на Нобелівську премію миру

Лауреати премії будуть названі у грудні.

Нобелівську премію миру 2011 року отримали президент Ліберії Еллен Джонсон Серліф, ліберійська правозахисниця Леймах Гбвоі, а також єменська активістка "арабської весни" Таваккул Карман.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко боротиметься за "Нобеля" разом із Клінтоном, Колем і телеканалом "Аль-Джазіра" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути