середа, 16 січня 2019 14:54

Тільки стрімке економічне зростання дасть українцям зарплати, як у Польщі та Словаччині - Тарута

Тільки стрімке економічне зростання дасть українцям зарплати, як у Польщі та Словаччині - Тарута
Лідер "Основи" Сергій Тарута називав людей головною цінністю країни. "Щоб люди не виїжджали з України, а навпаки, поверталися на батьківщину, необхідно, щоб їх зарплата була на рівні східноєвропейських країн", вважає політик. Фото: Gazeta.ua

Прогнозоване українським урядом підвищення середньої заробітної плати не позначиться позитивно на рівні життя. Адже разом із зарплатою виростуть і споживчі ціни. Якщо не вжити кардинальних змін, Україна так і залишиться однією з найбідніших країн Європи.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Україна" народний депутат, лідер партії "Основа" Сергій Тарута.

"Ми вважаємо, що необхідно справедливо ставитися до всіх категорій громадян - і до пенсіонерів, які, на жаль, не можуть прожити на пенсію, і до працюючих людей, зарплата яких не дозволяє забезпечити гідне життя і майбутнє", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна – це літак. Але потрібно розкрутити турбіну, щоб він полетів" - Сергій Тарута

Лідер "Основи" називав людей головною цінністю країни і поділився стратегією політсили, яку представляє, щодо створення для українців комфортних економічних умов.

"Щоб люди не виїжджали з України, а навпаки, поверталися, необхідно, щоб їхня зарплата була на рівні східноєвропейських країн. А Кабмін зараз прогнозує не тільки збільшення зарплати, але і збільшення цін.

Гідного життя українці досягнуть, якщо заробітна плата і пенсія протягом 3 років збільшиться мінімум удвічі. При цьому повинна бути жорстко зафіксована інфляція, щоб ціни не росли. Необхідно також забезпечити зниження рівня тарифів на послуги ЖКГ, щоб вони не перевищували 25 відсотків від доходу середньої сім'ї ", - розповів Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Креативні галузі приносять Україні близько $4 млрд на рік

На його думку, зарплати протягом найближчих 5-8 років можуть досягти рівня східноєвропейських країн, таких як Польща і Словаччина. Настільки високого рівня досягти реально, відзначає політик. Економіка повинна рости щорічно не на символічні 3-4% у рік, як обіцяє уряд, а на 10-15% і більше. Забезпечити таке зростання, за словами Тарути, може дотримання економічної доктрини "Україна 2030" партії "Основа".

"В Україні можуть бути і гідні зарплати, і гідні пенсії, якщо в країну прийдуть інвестиції. Це станеться, якщо буде довіра до влади та її інститутів", - пояснив лідер "Основи". І додав, що політсила ставить перед собою завдання надолужити згаяне за роки правління популістів, щоб досягти рівня заробітної плати для українців на рівні 20-25 тисяч гривень, а пенсії - на рівні 15 тисяч гривень.

До 2030-го Україна може увійти до 30 найбільших економік світу, вважає Сергій Тарута. Зростання ВВП на 10-15% у рік стане можливим завдяки запуску механізмів збалансованого розвитку, що призведе до економічного стрибка, у результаті якого зарплати будуть ринковими, а пенсії гідними, закріпленими економічно.

Зараз ви читаєте новину «Тільки стрімке економічне зростання дасть українцям зарплати, як у Польщі та Словаччині - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути