вівторок, 23 жовтня 2012 21:40

"Тігіпко - як солдат партії: діє в залежності від наказів" - експерт про спікерство Тігіпка

"Тігіпко - як солдат партії: діє в залежності від наказів" - експерт про спікерство Тігіпка
Олексій Гарань: Спочатку треба подивитися, яким буде склад парламенту.

Про ймовірну кандидатуру на посаду спікера можна говорити тільки після того, як буде сформовано склад парламенту.

Про це Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань, коментуючи наміри віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка посісти у новій Верховній Раді посаду спікера.

"Тігіпко відповідає як солдат партії — "те, що мені кажуть, те я і буду робити". Коли з конституційними порушеннями була сформована більшість, він сказав, що не буде брати в цьому участь, але потім таки пішов працювати в уряд. Тобто, він грає залежно від того, які накази йому віддають", - переконаний політолог.

Гарань додав, що у Партії регіонів можуть бути й інші претенденти на посаду спікера.

"Обговорюється, наприклад, кандидатура міністра юстиції Олександра Лавриновича. Але це буде визначатися в залежності, перш за все, від результатів виборів. Загалом, все залежатиме від того, який буде розклад сил. Також важливим буде і той показник, наскільки потужними будуть мажоритарники", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин вважає, що вже зараз ведеться боротьба за крісло спікера

Нагадаємо, раніше Тігіпко, відповідаючи на запитання, чи може він обійняти посаду голови верховної Ради, заявив: "Якщо буде якась підтримка партії в цьому відношенні, то і це може бути".

Крім того, про своє бажання стати спікером у новій Верховній Раді заявив і лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. "Можливо. Дивлячись, як партія вирішить. Якщо я і можу претендувати на якусь посаду у Верховній Раді, то на посаду голови. Але не факт, що саме я повинен ним бути", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Тігіпко - як солдат партії: діє в залежності від наказів" - експерт про спікерство Тігіпка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути