понеділок, 22 жовтня 2012 15:53

Тігіпко хоче піти з уряду, бо розуміє, що там будуть серйозні перетурбації - політолог

Тігіпко хоче піти з уряду, бо розуміє, що там будуть серйозні перетурбації - політолог
Сергій Таран: У Тягнибока стати спікером шансів немає, бо він представляє ідеологічну партію. Фото: ua.glavred.info

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко заявляє про свої наміри бути спікером, бо розуміє, що в уряді після виборів будуть серйозні кадрові зміни.

Про це у коментарі  Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, говорячи про наміри віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка та лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока посісти у новій Верховній Раді посаду спікера.

"Верховна Рада складатиметься по суті з Партії регіонів та мажоритарників. І я не думаю, що у парламенті буде якась політична відповідальність щодо голосування. А якщо не буде політичної відповідальності, то прибічниками ідеологічних сил дуже важко буде посісти позицію спікера. Адже ідеологічні сили завжди ідуть в більшість через принципи, а не через посади, - наголосив експерт. - Відповідно, у Тягнибока набагато менше шансів зробити це (стати спікером — ред.), ніж у Тігіпка, хоча б тому, що Тягнибок представляє собою набагато ідеологічнішу партію, ніж Партія регіонів, яку наразі представляє Тігіпко".

Таран наголосив, що саме тому наміри Тягнибока головувати у парламенті наврядчи реалізуються.

"Водночас, Тігіпко заявляє про свої спікерські амбіції через дві причини. Перше — це те, що він, очевидно, таким чином хоче підкреслити, що Партія регіонів матиме більшість і він є керівною фігурою у майбутній фракції ПР у новій Раді. А друге — я думаю, він шифрує бажання піти з Кабміну. Він розуміє, що уряд не створює передумов для захисту української економіки, для економічного зростання", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко не проти стати спікером ВР, якщо його підтримає партія

Також експерт зазначив, що в уряді після виборів будуть серйозні кадрові зміни.

"Тігіпко також розуміє, що в уряді будуть перетурбації. І він вже навіть не претендує на посаду прем'єр-міністра, як теоретично міг би претендувати. Тому, очевидно, Тігіпко шукає собі запасний аеродром, яким, на його думку, може бути у Верховній Раді", - припустив політолог.

Нагадаємо, Тягнибок заявив, що не виключає, що може стати спікером: "Можливо. Дивлячись, як партія вирішить. Якщо я і можу претендувати на якусь посаду у Верховній Раді, то на посаду голови. Але не факт, що саме я повинен ним бути".

Раніше також таке бажання висловив і Тігіпко. "Якщо буде якась підтримка партії в цьому відношенні, то і це може бути", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко хоче піти з уряду, бо розуміє, що там будуть серйозні перетурбації - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути