вівторок, 09 жовтня 2012 08:44

Тігіпко: "Вже рік я чую, що ось-ось впаде гривня, а вона все так само стабільна"

Тігіпко: "Вже рік я чую, що ось-ось впаде гривня, а вона все так само стабільна"
Сергій Тігіпко розповів про перспективи курсу гривні. Фото: kievskaya.com.ua

Максимальні коливання курсу гривні закладено у наступний бюджет на рівні близько 8%.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.

Відповідаючи на запитання, чи можливий у найближчому майбутньому в Україні обвал гривні, урядовець наголосив, що розмови про це не мають підґрунтя.

"Я про це чую вже рік. Рік нам казали, що будуть зростати ціни, бо ви піднімаєте соціальні стандарти, а це не забезпечено економікою. Але ціни залишаються такими ж. І рік я чую, що ось-ось впаде гривня. А гривня рік стабільно стоїть", - підкреслив Тігіпко.

Він додав: "Я вважаю, що такі залякування будуть постійно. Вони не працюють нормально на ринок, бо деяка частина населення вірить в це".

Віце-прем'єр запевнив, що сильно коливання курсу гривні у наступному році не буде і всі можливі зміни передбачено вже у бюджеті.

"Я знаю, що треба робити і ми це будемо робити. І я спокійно дивлюсь на наші перспективи. Якщо ми сказали, що гривня буде збільшуватися, то ми сказали чітко – що максимально, наскільки гривня зросте за 2013 рік – це буде 8,2%. Саме до такої межі ми передбачили зростання в проекті бюджету", - підкреслив він.

Зазначимо, що раніше прем'єр-міністр Микола Азаров розповів, що тримає свої заощадження у національній валюті. "Я зберігаю свої збереження у гривні, тому що гривня має великі відсотки на депозиті. На мою думку, ці відсотки занадто високі. Інфляція у нас нульова за 9 місяців, а депозитні ставки високі. Той, хто зберігає свої гроші у гривнях — виграє", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко: "Вже рік я чую, що ось-ось впаде гривня, а вона все так само стабільна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути