вівторок, 31 січня 2012 14:25

Тігіпко "випадково" зайшов у "пункт обігріву" і поїв кашу з безпритульним Сашком
8

Фото: Фото: delo.ua

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко спробував кашу і чай, які безхатченкам роздають в соціальному "пункті обігріву" в місті Бровари Київської області.

Про це пише газета "Дело".

Як зізнався сам Тігіпко, вже в наметі Червоного хреста, у Броварах він був з іншого приводу і вирішив "заодно" відвідати пункт обігріву, подивитися і "перевірити, як це все працює".

"Я бачу, що дворазове харчування є ... Сало на столі, каша, чай на столі - найголовніше", - розповів Тігіпко.

Він підкреслив, що "у цьому випадку ця ситуація ідеальна". "Якби ми так само змогли організувати по всій країні, то, я думаю, ми переживемо цей холод успішно", - зізнався міністр соціальної політики.

Говорячи про організацію подібних пунктів обігріву він зазначив, що "найголовніше, щоб серце трохи заболіло, і захотілося це зробити".

Поговоривши з журналістами в наметі про активізацію роботи соцслужб у зв'язку з морозами, Тігіпко вже зібрався йти, але тут патронажні сестри Червоного хреста запропонували віце-прем'єрові кашу. Він не зміг відмовитися і сів поїсти поруч з одним із безпритульних - відвідувачів пункту.

Віце-прем'єр одразу завів розмову із сусідом по столу. Мабуть, Тігіпко не зорієнтувався, яким загальним словом назвати людей, які приходять у такого роду пункти, а тому запитав: "Якщо ваші люди хворіють, вони куди звертаються, в сенсі, взагалі?" Співрозмовник, хоч і хвилювався, із задоволенням розповів віце-прем'єрові про те, як за ним доглядають у місцевій церкві.

"Ці люди з різних причин опинилися без житла, але вони не можуть бути позбавлені уваги суспільства. Особливо актуально це зараз, коли в Україну прийшли сильні морози", - підкреслив Тігіпко.

На думку чиновника, місцеві влади повинні терміново розмістити додаткові пункти обігріву і харчування для людей, позбавлених житла, і забезпечити їх необхідними соціальними послугами.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко "випадково" зайшов у "пункт обігріву" і поїв кашу з безпритульним Сашком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути