вівторок, 31 січня 2012 12:27

У Донецькій області мороз убив 37 людей

У Донецькій області мороз убив 37 людей

Сьогодні вночі в Донецьку температура повітря впала до - 21, завтра очікується - 22, а в четвер - 25. По ситуації на ранок 31 січня в Донецькій області 37 людей загинули від морозу.

"Це дані судмедекспертизи: саме стільки людей померли від переохолодження з моменту початку морозів, - повідомили в Головному управлінні охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації. - 111 мешканців області звернулися до лікарень з обмороженням і 89 з них були госпіталізовані, решті надали допомогу. Загиблі - це бездомні люди, є люди, особи яких не встановлені і тому не можна сказати точно: можливо вони і не відносяться до бомжів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За день продала 200 пар носків"

У Донецьку в зв'язку з низькою температурою повітря і сильним поривчастим вітром, прийнято рішення дозволити учням 1-4 класах не відвідувати заняття за бажанням батьків з 27.01.2012 до особливого розпорядження. За інформацією МНС, у Донецькій області працюють 203 пункти щодо запобігання переохолодження людей. 25 з них пересувні. У цих наметах, що обігріваються,можна випити чаю, підкріпитися бульйоном. Як стверджує прес-служба МНС Донецької області тільки за останню добу в пунктах обігріву нагрілось 1093 людини, а з моменту установки таких пунктів - 3290.

Якщо вам необхідно тривалий час провести на морозі, повідомляють у Головному управлінні охорони здоров'я, краще замість однієї товстої речі, надіти декілька тонких, бажано з натуральної тканини (багатошаровість в одязі рятує від холоду), обов'язково потрібно захищати руки, ніс, вуха, на ноги надівати вовняні шкарпетки, а взуття повинне бути утепленим і на розмір більше. На відкритому повітрі необхідно рухатися, не виходити на мороз голодним, взяти з собою термос з гарячим чаєм, кавою або супом, кожні півгодини - годину заходити у тепле приміщення, щоб зігрітися, не носити металевих прикрас, не доторкатися до металевих предметів руками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі від переохолодження померло 25 людей

Не можна вживати "для зігрівання" алкогольні напої, так як саме вони сприяють швидкому розширенню судин, втраті тепла і відповідно швидкому замерзанню організму. Куріння зменшує циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими. Не можна розтирати побілілі від холоду частини тіла жорсткої тканиною, снігом, або зігрівати кінцівки гарячою водою, класти на гарячу батарею. Якщо після надання першої допомоги чутливість не відновлюється, посилюється загальний стан, необхідно негайно звернутися за медичною допомогою.

Зараз ви читаєте новину «У Донецькій області мороз убив 37 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути