четвер, 11 серпня 2011 11:09

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тігіпко відкрито визнав, що арешт Тимошенко ускладнив переговори з ЄС

Тігіпко відкрито визнав, що арешт Тимошенко ускладнив переговори з ЄС

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко першим з українського керівництва відкрито визнав, що судовий процес і арешт Юлії Тимошенко ускладнив переговори з ЄС про асоціацію.

Але незважаючи на критику з боку країн Євросоюзу, українська влада сподівається на якнайшвидше завершення розробки угоди про вільну торгівлю з Європою.

"Ми сподіваємося, що все ще може бути затверджено до кінця року", - сказав віце-прем'єр в коментарі діловому виданню Handelsblatt під час візиту до Берліна.

У той же час він першим з високопоставлених політиків визнав, "що, звичайно, справа проти Тимошенко ускладнює переговорний процес".

Як повідомив сьогодні представник МЗС ФРН, німецький дипломат під час зустрічі виклав Сергію Тігіпку "німецький критичний погляд" на арешт Юлії Тимошенко. При цьому він вказав на необхідність проведення "справедливого і відповідного до державно-правових норм" судового розгляду.

"Тим не менш, Європа повинна розуміти, що уряд і Віктор Янукович дуже серйозно прагнуть до зближення з ЄС. Київ - на відміну від колишніх, нібито дружніх Європі урядів часів Помаранчевої революції, - вперше розпочав всі необхідні реформи", - зазначив він.

Крім того, в інтерв'ю "Хандельсблат" Сергій Тігіпко сказав, що Україна віддає перевагу зближення з Євросоюзом, ніж створенню Митного союзу з Росією, Казахстаном і Білоруссю .

"Ми приймаємо рішення на користь Європи через кращі стандарти для економіки та демократії", - підсумував український віце-прем'єр.

Тігіпко запевнив, що Україна подолала наслідки світової кризи, і в наступному році прийме бюджет з дефіцитом 3%.


Зараз ви читаєте новину «Тігіпко відкрито визнав, що арешт Тимошенко ускладнив переговори з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути