неділя, 21 серпня 2011 18:17

Тігіпко в політиці діє як бізнесмен - Видрін

Тігіпко в політиці діє як бізнесмен - Видрін

Політолог Дмитро Видрін переконаний, що віце-прем'єр Сергій Тігіпко не став політиком, а залишився бізнесменом. Про це він сказав в інтерв'ю для журналу "Країна".

"Є бізнесмени в політиці і політики в бізнесі. Сергій Леонідович не став політиком. Він відчуває більшу пристрасть не від політичних інтриг, дій, інновацій, політичного театру, а від заробляння грошей, маніпулювання ними, використання їх у якості інструменту впливу тощо. Він залишився у політиці банкіром і діє як бізнесмен", - пояснює політолог намір Сергія Тігіпко об'єднати свою партію "Сильна Україна" з Партією регіонів.

Тігіпко захотів зберегти свою бізнес-імперію, тому почав грати на території нинішньої влади.

"Тігіпко прийшов у команду Януковича як підприємець. У нього велика бізнес-імперія, афільована найближчими родичами. Мабуть, головним його мотивом було зберегти цю імперію. Як людина з великим досвідом він розумів, що нова владна команда ворогів і опонентів буде винищувати, або обмежувати в бізнесі", - упевнений він.

Якби Тігіпко виходив з політичної логіки, то після президентських виборів повівся б по-іншому.

"Пішов би в опозицію і міркував: "Ура! Мене зараз будуть ущемляти, пресингувати! І про це я кричатиму через усю пресу, говоритиму на закордонних конференціях і на цьому ростиму". А логіка бізнесмена інша: "Вони можуть відібрати бізнес у мене, моєї дружини, моїх дітей. Тому варто прилаштуватися до їхньої команди і постаратися зіграти у командну гру. А потім ситуація якось зміниться і я зможу збережені гроші вкласти знову в політику", - продовжив Видрін.

Повністю інтерв'ю з Дмитром Видріним читайте в наступному числі журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко в політиці діє як бізнесмен - Видрін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути