четвер, 24 лютого 2011 19:36

Тігіпко розповів, як депутати вчепились за свої пенсії

Тігіпко розповів, як депутати вчепились за свої пенсії

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявляє, що депутати не бажають знижувати розміри максимальних пенсій тим людям, які їх уже отримують.

Він підкреслив, що обмеження діючих максимальних пенсій буде проходити дуже важко.

"За настроями, з розмов із деякими депутатами, вони говорять, що навряд чи вдасться провести рішення щодо обмеження вже призначених пенсій. Посилаються на два висновки Конституційного Суду, посилаються на здоровий глузд, на що завгодно, і я думаю, що ця позиція буде проходити важко", - сказав Тігіпко.

У той же час, за його словами, юристи кажуть, що питання конституційності максимального розміру вже призначених пенсій є спірним.

Тігіпко заявив, що на даний момент пенсію у розмірі понад 10 тис. гривень отримують 3872 пенсіонер и, із яких 802 є Героями України, Героями Радянського Союзу або людьми, прирівняними до них.

"Найбільші пенсії – у політиків, які проходили через Верховну Раду", - сказав Тігіпко і уточнив, що таких пенсіонерів приблизно 800 чоловік.

У той же час він упевнений, що Верховна Рада обмежить максимальний розмір нових пенсій 10 мінімальними.

"За настроями (депутатів) я вважаю, що обмеження на нові пенсії пройде", - сказав Тігіпко.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович упевнений, що реалізація в Україні пенсійної реформи забезпечить перехід до справедливого нарахування пенсій.

"На жаль, поки що немає такої можливості, але пенсійна реформа нам дозволить все-таки перейти до системи справедливих пенсій, прибрати ті захмарні пенсії, які сплачувались. Не буде такого, щоб максимальна пенсія в країні 60 тис. грн., а мінімальна – 600. Немає жодної країни у світі, щоб була така несправедливість стосовно людей", - заявив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко розповів, як депутати вчепились за свої пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути