середа, 27 січня 2010 09:13

Тігіпко ризикує повторити долю Яценюка - Фесенко

Тігіпко ризикує повторити долю Яценюка - Фесенко
Сергієві Тігіпку варто чітко погодитись на пропозицію кандидата на пост глави держави Юлії Тимошенко очолити уряд після її перемоги на президентських виборах.

Про це політолог Володимир Фесенко сказав в інтерв"ю "Політичній думці", відповідаючи на запитання: "Що стримує Тігіпка пристати на пропозицію Тимошенко до другого туру? Чи буде Тігіпко цікавий після виборів і чи не ризикує він втратити електоральну підтримку і "привабливі" пропозиції на зразок прем`єрства, якщо довго торгуватиметься і розмірковуватиме?".

"Зараз у Тігіпка дуже неоднозначна ситуація. З одного боку, йому дуже хочеться стати прем`єр-міністром, і це дуже помітно, тому він не відмовляється від цієї пропозиції. Власне виглядає, що це була його головна мета політичної кар`єри, яка стала зараз дуже близькою. Проте є певна електоральна логіка і ризики. Йому відверто радять не приставати на пропозицію отримати прем`єрство, бо він може втратити частину своїх голосів. Крім того, він може прийти до уряду у прийми до чужої команди", - зауважив експерт.

Водночас, на його думку, якщо Тігіпко не дасть чіткої відповіді Тимошенко, то може втратити суттєву частину своїх прихильників.

"Його електорат справді неоднорідний. Вони шукали альтернативу, яка не пов`язана ані з помаранчевим табором, ані з біло-голубим. І Тігіпко в ці очікування влучив. Якщо він буде довго тягнути з реакцією на пропозиції прийти реально до влади після виборів, то він ризикує повторити долю Яценюка", - переконаний Фесенко.

На його думку, пропозиція Тимошенко очолити уряд у разі її перемоги - це для Тігіпка реальний шанс.

"Якщо Янукович переможе, то навряд чи він запропонує саме Тігіпкові стати прем`єром. Янукович чомусь упевнений, що він отримає частину голосів Тігіпка автоматично, тому й не демонструє особливої зацікавленості ним", - зазначив політолог.

"А ось з Тимошенко – це реальний шанс для Тігіпка. Ця пропозиція серйозна і приваблива, бо це і оновлення її політичного образу, і зваблення частини його виборців, і це врешті шлях до перемоги і Тимошенко, і Тігіпка.

Якщо ж Тігіпко пристане на пропозицію Тимошенко миттєво, то він має добрий шанс перетворитися з лідера потенційного на лідера реального. За інших обставин він ризикує багато втратити", - вважає Фесенко.

Після того, як Тимошенко вдруге запропонувала Тігіпку посаду прем"єра, екс-кандидат висунув свої вимоги. Він готовий погодитися на посаду глави уряду лише після другого туру та підписання публічної угоди.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Тігіпко ризикує повторити долю Яценюка - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути