Ексклюзиви
пʼятниця, 21 серпня 2009 11:10

Тігіпко проти рук МВФ у дерджбюджеті України

Тігіпко проти рук МВФ у дерджбюджеті України

Допускаючи зовнішніх фахівців до розробки державного бюджету, Україна свідомо відмовляється від частини економічної самостійності, вважає політик і екс-глава Нацбанку Сергій Тігіпко.

Так він прокоментував намір уряду привернути експертів Міжнародного валютного фонду (МВФ) до розробки і аналізу проекту державного бюджету на 2010 рік, повідомляє прес-служба Тігіпка.

На думку політика, уряд вимушено пішов на запрошення експертів МВФ, щоб збільшити шанси на отримання четвертого траншу кредиту на початку вересня.

"Міжнародний валютний фон хоче вже на етапі планування державних фінансів проконтролювати виконання своїх умов. Схоже, у МВФ є серйозні побоювання щодо виконання Україною взятих на себе зобов"язань з подолання економічної кризи", - відзначив Тігіпко.

"Безумовно, МВФ - найбільший кредитор України. Але цілком достатньо того, що ми прийняли його умови і в цілому дотримуємося їх. У бізнесі допуск кредиторів до фінансового планування відбувається тільки тоді, коли компанія знаходиться в передбанкротному стані або стадії банкрутства. Держава Україна - далеко не банкрот", - заявив він.

Тігіпко вважає, що уряд може користуватися послугами експертів, зокрема, і міжнародних, але розробка бюджету - його виняткове право і обов"язок.

Як повідомлялося, відомий банкір Тігіпко заявив про намір балотуватися на пост президента України.

За матеріалом: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко проти рук МВФ у дерджбюджеті України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути