Ексклюзиви
неділя, 26 грудня 2010 10:52

Тігіпко пообіцяв вчителям пенсію 12 тисяч грн

Тігіпко пообіцяв вчителям пенсію 12 тисяч грн

Після проведення пенсійної реформи люди, які виходитимуть на пенсію при досягненні повного стажу, отримуватимуть виплати у десятикратному розмірі.

"Всі люди, які будуть виходити на пенсію при досягненні повного стажу будуть отримувати 10 пенсій нарахованих для них. Для вчителя в середньому це буде дорівнювати якщо пенсія 1200 гривень, це 12 тисяч на руки. Багато людей не бачили таких грошей", - повідомив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Він спрогнозував, що обговорення пенсійної реформи триватиме мінімально місяць-півтора.

За словами Тігіпка, пенсійна реформа не дасть серйозних вливань до бюджету у найближчі два роки.

"Ефект від цієї реформи, на цей рік, якщо вона буде прийнята, - це десь 1 мільярд 800 мільйонів гривень, при бюджеті на наступний рік Пенсійного фонду 203 млрд. Тобто це несерйозно. Але цей ефект кожен рік буде нарощуватися ", - сказав віце-прем'єр.

"Ця реформа - це перспектива нашої пенсійної системи. Ми повинні якось подумати про це, що ми робимо взагалі в країні. Тому я вважаю, що ми зможемо розраховувати на ефект через деякий час", - додав він.

Тігіпко підкреслив, що зараз основна проблема пенсійної системи – "це те, що ми кожного разу маємо все менше і менше працюючих людей".

"У нас уже сьогодні більше 90 відсотків відношення пенсіонерів до працюючих. А ще буквально декілька років - і у нас буде один на один, що називається. Один працюючий буде утримувати одного пенсіонера", - зазначив урядовець.

Нагадаємо, на впровадженні пенсійної реформи в Україні наполягає МВФ – це є однією з умов фонду для того, аби Київ до кінця року отримав черговий транш кредиту у розмірі 1,5 млрд доларів.

Водночас цей проект вже викликав хвилю невдоволення у суспільстві. Зокрема, ним передбачається підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років.

"Ми повинні говорити про інший показник - це середня довжина життя після виходу на пенсію. Людина вийшла на пенсію - от скільки чоловік, скільки жінка. От я можу сказати, що оця статистика така: чоловік після виходу на пенсію - живе в середньому 14 років, жінка, яка виходить сьогодні в 55 років - живе 25 років. Тому сьогодні ми повинні оперувати от такими даними", - пояснив необхідність цього кроку Тігіпко.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко пообіцяв вчителям пенсію 12 тисяч грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути