четвер, 24 травня 2012 16:03

Тігіпко переведе усіх дітей-сиріт на сімейну форму виховання

Тігіпко переведе усіх дітей-сиріт на сімейну форму виховання
Сергій Тігіпко переймається долею дітей-сиріт. Фото: 062.ua

Практично всіх дітей-сиріт в Україні переведуть на сімейну форму виховання.

Про це під час брифінгу за підсумками засідання Ради регіонів сказав віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Ні одну дитину не повинні залишити в загальних інтернатах. Треба практично всіх дітей-сиріт в Україні перевести на сімейну форму виховання. Маємо гарну динаміку, поки що 21 тисяча 752 дитини знаходяться в інтернатах. Всі повинні відчувати родинне тепло".

За словами Тігіпка в червні повинні бути прийняті на роботу і почати готувати 12 тисяч дільничих соціальних працівників. Ці люди будуть захищати права дітей у сімях.

"Разом із представниками місцевої влади, будемо підбирати людей. Це тільки початок, це складно, бо в них буде не висока зарплатня. З них треба буде робити фахівців".

Також віце-прем'єр зазначив, що на цьому засіданні Ради регіонів було розглянуто 13 питань, які президент доручив виконати міністерству соціальної  політики, - 10 із них виконано.

Він додав, що зміни до закону про зайнятість вже зареєствроані у ВР і 6 червня вони будуть розглянуті на засіданні комітету.

"І в червні вони мають бути прийняті. Всі заходи і всі кроки носять стимулюючий характер і направлені на вирішення найголовнішої проблеми, яка є в Україні, і всі дослідження про це говорять, це робоче місце і боротьба з безробіттям".

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко переведе усіх дітей-сиріт на сімейну форму виховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути