середа, 21 квітня 2010 08:44

Тігіпко назвав прийнятну для України ціну на газ

Тігіпко назвав прийнятну для України ціну на газ

Ціна на блакитне паливо для України повинна становити $230-240 за тисячу кубометрів.

Про це у вівторок ввечері в ефірі "5 каналу" заявив віце-прем"єр Сергій Тігіпко.

"Те, що сьогодні сплачуємо ми, - це приблизно $304 за тисячу кубометрів газу. Те, що є на ринках в середньому, - це $270. Я вважаю, що наша ціна повинна бути $230-240", - наголосив він.

За словами урядовця, якщо вдасться досягти такої ціни і таких домовленостей, то це буде справедливо по відношенню до нас.

"Україна є великим споживачем і повинна розраховувати на зниження ціни за рахунок обсягу. У нас перехідна економіка, тому ми не можемо сплачувати на рівні тих держав, які мають вищий рівень розвитку", - зазначив Тігіпко.

Віце-прем"єр назвав низку компенсаторів, які б допомогли домовитись про ціни на газ.

"Підхід з боку росіян абсолютно логічний. Якщо ти десь втрачаєш, то хотілося б десь знайти. Інше питання як буде себе поводити українська сторона. Я вважаю, що іти на економічні компроміси можливо. Є об"єктивні причини, які дають можливість залучати російських інвесторів у сферу ядерної енергетики. Могли б мати розвиток і спільні проекти у літакобудуванні. Ми намагались увійти зі своїм літаком до Європейського Союзу, але це не спрацювало", - розповів Тігіпко.

На його думку, що стосується гуманітарних питань, то якщо це вписується у наше законодавство, якщо це не впливає на нашу незалежність, то розглядати можливо все.

"Росія і не піде на те, щоб зараз додавати якогось протистояння. Нам це точно непотрібно", - підкреслив віце-прем"єр.

Також Тігіпко прокоментував заяву лідера опозиційного уряду Арсенія Яценюка про те, що нова влада домовляється про входження до митного союзу, який започаткувала Росія з Казахстаном і Білоруссю.

"Оскільки у мій сектор входить координація діяльності Міністерства економіки, яке повинно відповідати за це першим, то я нічого не чув про таку співпрацю. З іншого боку ми активізували свою роботу про входження до відповідних європейських структур. Йде мова про зону вільної торгівлі з ЄС. Що стосується митного союзу, то ніяких серйозних питань ми зараз не готуємо і не обговорюємо, тому такі заяви - це так, політика", - підсумував він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко назвав прийнятну для України ціну на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути