понеділок, 26 вересня 2011 17:02

"Тепер Януковичу доведеться шукати ключик до серця Путіна"

"Тепер Януковичу доведеться шукати ключик до серця Путіна"

Від зміни місць доданків сума не змінюється - у тандемі президент\прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв - Володимир Путін останній був, є і буде ключовим гравцем. На Україну обмін ними посадами практично ніяк не вплине.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Фесенко, коментуючи з'їзд політичної партії "Єдина Росія", на якому Медведєв запропонував висунути на посаду глави держави на наступних президентських виборах кандидатуру прем'єр-міністра Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутній прем'єр-міністр Медведєв віддав президентство в руки Путіна

"Зовнішня політика Росії по відношенню до України без Путіна все одно не виробляється. Інша річ, Медведєв впливав на неї стилістично. Плюс, як людина, яка зараз відповідає за зовнішньо-політичний напрямок РФ і веде переговори з Януковичем, Медведєв впливав на цей процес на кінцевому етапі", - відзначив Фесенко.

На його думку, зараз ситуація дещо змінюється - прямим переговорником з українським президентом знову стає Путін.

"Кажуть, що Путін розчарувався в Януковичі і ставиться до нього критично, що з Тимошенко у нього були більш теплі стосунки. Трошки істина у цьому є. Водночас у суботу ми побачили демонстрацію дружелюбності з боку Путіна до Януковича. Росія може змінювати свою тактику, але у неї, насамперед, свої інтереси - це прив'язати до себе Україну і формувати із нею такі умови договорів, які б відповідали політичним та економічним інтересам РФ", - пояснив експерт.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На зустрічі з керівництвом Росії Янукович завжди ходив позаду

У цьому сенсі, на переконання Фесенка, змін в українсько-російських відносинах з президентом Путіним не буде.

"А от стилістично Путін - прихильник більш жорсткої політичної поведінки у стосунках з Україною. У нього буде вже менше ілюзій до Януковича, ніж це було у 2004 році чи 2010 року. Росія тоді бачила в Януковичі достатньо поступливого президента, думала, що ним можна маніпулювати. А виявилось, що це не зовсім так", - підкреслив політолог.

Він спрогнозував, що Росія з Путіним на чолі буде шукати нову тактику стосунків з Януковичем.

"Януковичу ж доведеться пристосовуватись до переговорів з Путіним і до пошуку прийнятного стилю стосунків із ним - шукати ключик до серця Володимира Володимировича. І це буде непросто", - резюмував Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «"Тепер Януковичу доведеться шукати ключик до серця Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути