Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2012 17:29

Тема УПА не розколює суспільство. Цим займається антиукраїнське лоббі - Кириленко

Тема УПА не розколює суспільство. Цим займається антиукраїнське лоббі - Кириленко
Кириленко переконаний, що рано чи пізно свято УПА відзначатимуть на державному рівні. Фото: podrobnosti.ua

Відзначення свята УПА на державному рівні не підтримується, бо у парламенті сидять "мафіозні клани, яким часто діють за вказівкою Кремля".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат В'ячеслав Кириленко.

"За 20 років Україна дуже просунулася у з'ясування правди про УПА і визнанні боротьби повстанської армії. 8 областей на своєму рівні визнали УПА, є маса публікацій, наукових досліджень. І є цілий висновок істориків академії наук, який затверджений спеціальною урядовою комісією ще з 2005 року. І там сказано чітко від імені офіційної науки про УПА як тих, хто боровся за незалежність у той спосіб і тими методами, як це було можливо під час воєнного часу", - наголосив політик.

Він переконаний, що питання визнання УПА на загальнонаціональному рівні — це лише питання швидкості поширення правди про повстанську армію по всій території України.

"Правда про УПА лише в тому, що це була армія, яка боролася за незалежність своєї землі. Як і будь-яка європейська нація, яка це робила у своїй державі", - підкреслив нардеп.

На початку вересня Кириленко зареєстрував у Верховній Раді постанову "Про відзначення 70-ліття створення Української повстанської армії", але її так і не було проголосовано. Однак, він переконаний, що це лише питання часу і якщо це свято не відзначатимуть на державному рівні у цьому році, то це все рівно буде зроблено пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти заборонило львівським освітянам розповідати про УПА та Голодомор

"Я переконаний, що буде проголосовано за відзначення 75-ї річниці УПА, чи 80-ї. Не беруся прогнозувати, але рано чи пізно це рішення буде ухвалено. Це можливо буде лише тоді, коли у Верховній Раді справді будуть засідати представники українського народу, а не мафіозних кланів, яким байдуже все українське і які часто діють за вказівкою не свого народу, а Кремля, який, звичайно ж, УПА ніколи не визнаватиме", - підкреслив політик.

Водночас, Кириленко не згоден, що питання визнання Української повстанської армії розколює українське суспільство.

"Це перебільшення. Насправді, мова іде про активне несприйняття з боку тих людей, які не сприймають не УПА, а українську незалежність як таку. Таких людей насправді в Україні небагато, але вони є. Разом з тим, вони активні і мають своє політичне представництво. Оце політичне представництво і є головним антиукраїнським лоббі, в тому числі і в плані перешкоджання визнання правди про повстанську армію і визнання її заслуг, як формації, яка боролася на два фронти, але за незалежність України", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 жовтня на вулиці Києва традиційно вийдуть прихильники "Свободи" та Компартії

Він додав, що 14 жовтня представники опозиції відзначатимуть 70-річчя УПА по всій території України.

Нагадаємо, що 14 жовтня відзначається 70-річчя Української повстанської армії.

Зараз ви читаєте новину «Тема УПА не розколює суспільство. Цим займається антиукраїнське лоббі - Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути