середа, 10 жовтня 2012 16:55

Міносвіти заборонило львівським освітянам розповідати про УПА та Голодомор

Міносвіти заборонило львівським освітянам розповідати про УПА та Голодомор
Фото: urr.org.ua

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України надіслало в головне управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації лист, в якому зазначено, що всі підручники і навчальні посібники, які використовуються в навчальному процесі, повинні бути узгоджені з міністерством.

А оскільки львівські посібники з історії України, що містять факти про національно-визвольний рух, Голодомор, УПА та інші історичні події, що не увійшли в рекомендований міністерством підручник і такого погодження не мають, то їх використовувати заборонено. Про це заявив депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник запевнив, що у кожному селі учні мають інтернет

Також у листі відомства зазначено, що керівники навчальних закладів будуть нести персональну відповідальність, за порушення вищевказаного наказу, тобто за використання на уроках історії посібників, що містять факти, викинуті з офіційного підручника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник має місце на Байковому цвинтарі, тому відставки не боїться

"Про те, що у Львові видають додатковий посібник з історії, чули і знали по всій Україні вже давно. Але Табачник не витримав такої „неслухняності", і в серпні цього року його міністерство видає наказ, згідно з яким без міністерського узгодження і грифа не можна використовувати у навчальному процесі нічого. Таке враження, що скоро ми отримаємо наказ, треба прославляти Сталіна", — зазначив Кужелюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Табачника написав підручник, де цитує бін Ладена і Каддафі

Нагадаємо, міждержавна робоча група, що складається з українських та російських істориків, підготувала методичний посібник для вчителів "Україна і Росія на перехрестях історії". Після двох років спроб виробити спільний погляд на історію укладачі просто виключили з посібника всі події, здатні викликати які-небудь розбіжності — так, в ньому немає ані Богдана Хмельницького, ані Івана Мазепи, ані ОУН-УПА

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти заборонило львівським освітянам розповідати про УПА та Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути