понеділок, 17 вересня 2012 12:41

Табачник "кинув на гроші" 180 найкращих студентів України

Табачник "кинув на гроші" 180 найкращих студентів України
Дмитро Табачник. Фото: tsn.ua

Замість обіцяного державою навчання в найкращих університетах Європи, найталановитіші студенти України зазнали збитків у 10 тисяч грн кожен за марне оформлення документів. У Міносвіти та вітчизняних вишах визнавати саму наявність проблеми поки що не збираються. Про це повідомляє ТСН.

Цього року держава вдруге мала б оплатити 180 найкращим студентам навчання за кордоном, аби ті потім повернулися до України та працювали на її користь. Молоді люди, які пройшли відбір, повірили обіцянкам чиновників і заходилися готувати документи та оформлювати візи. Проте обіцяних грошей вони так і не отримали, а їхні спеціальні карткові рахунки виявилися порожніми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачника зловили на брехні про найбільше держзамовлення у "вишах"

Тим часом європейські навчальні заклади попередили, що в разі несплати своєчасно всієї необхідної суми, на українські місця знайдуться інші охочі. Відтак студенти відверто шкодують, що довірилися державі та зв'язалися з її програмою замість того щоб безпосередньо шукати змоги навчатися у Євросоюзі.

"На цей момент особисто я витратив уже більше тисячі євро. Ці гроші в мене пішли на оплату першого семестру навчання в Австрії, резервування гуртожитку, оформлення документів, проїзд до Києва і назад", - розповів херсонський студент Костянтин Барабанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На телевізійні ток-шоу не ходжу, бо не хочу розмовляти з дебілами" - В'ячеслав Брюховецький

Міністр освіти Дмитро Табачник запевнив, що про такі проблеми чує вперше. За його статистикою, усе гаразд – студенти їдуть за кордон. Хоча із загальної вартості програми, 45 млн гривень, на вересень виділили менше половини. Натомість урядовець вважає, що під його гарантії виші повинні були сплатити свої гроші.

"Університети навіть з коштів спецрахунку заплатили, і міністерство гарантує повернення. Тому що на виконання цієї програми у бюджеті було передбачено на жовтень-листопад. Тобто, ми одержимо кошти в жовтні-листопаді", - пояснив Табачник.

/media/video/456121/1_456121.flv

Зараз ви читаєте новину «Табачник "кинув на гроші" 180 найкращих студентів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути