середа, 10 жовтня 2012 16:13

14 жовтня на вулиці Києва традиційно вийдуть прихильники "Свободи" та Компартії

14 жовтня на вулиці Києва традиційно вийдуть прихильники "Свободи" та Компартії
Андрій Іллєнко. Фото: ridna.livejournal.com

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" проведе 14 жовтня в Києві Марш боротьби "за будь-якої погоди і будь-яких умовах", а Комуністична партія - антіфашистський мітинг біля пам'ятника Леніну.

"Марш відбудеться за будь-якої погоди і будь-яких умов, люди в будь-якому випадку зберуться, і їх буде багато тисяч. Хто може заборонити проводити мирну акцію на честь українського свята?", - заявив у середу керівник київської партійної організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

Він нагадав, що ВО "Свобода" проводить Марш боротьби в день створення Української повстанської армії (УПА) 14 жовтня в Києві з 2005 року, і ця акція вже стала "широким явищем, оглядом рядів націоналістичного руху", на якій піднімається не тільки історична і націоналістична тематика, але й інші проблеми сучасності, в тому числі соціальні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сиротюк відповів Царькову: жоден суд не міг визнати "Свободу" нацистською організацією

За традиційним сценарієм прихильники ВО "Свобода" 14 жовтня о 14.00 зберуться біля пам'ятника Тарасу Шевченку, де відбудеться мітинг, а потім пройдуть маршем по Володимирській вулиці до Михайлівської площі, де орієнтовно о 17.00 годині розпочнеться концерт за участю ряду відомих українських гуртів.

ВО "Свобода" подала заявку в Київську міську державну адміністрацію (КМДА) на проведення даної акції, в якій зазначено орієнтовну кількість учасників - 20 тис осіб. Іллєнко також повідомив, що з'їзд ВО "Свобода" почнеться в цей же день о 18.00 годині в Будинку кіно, і його делегати також візьмуть участь у Марші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Царьков стверджує, що суд визнав "Свободу" нацистською організацією

У Київській міській організації Комуністичної партії України повідомили, що КПУ подала заявку в КМДА на проведення акції 14 жовтня біля пам'ятника Леніну на Бессарабській площі.

Акція буде носити "антифашистську" спрямованість з метою показати, що "бандерівці" - не наші герої, не герої України ". У КПУ запевнили, що акція не буде перетинатися з маршрутом Маршу УПА "свободівців".

Зараз ви читаєте новину «14 жовтня на вулиці Києва традиційно вийдуть прихильники "Свободи" та Компартії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути