понеділок, 08 жовтня 2012 20:54

Царьков стверджує, що суд визнав "Свободу" нацистською організацією

Царьков стверджує, що суд визнав "Свободу" нацистською організацією
Євген Царьков Фото: obkom.odessa.ua

Суд вищої інстанції визнав законним висловлювання лідера Компартії Петра Симоненка про те, що партія "Свобода" є нацистською організацією. Про це написав у своєму блозі в соціальній мережі LiveJournal в неділю депутат від Компартії Євген Царьков.

"Судова тяганина почалася ще... у 2009 році - і тривала до недавнього часу, поки Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ не поставив фінальну крапку у цій справі. На користь КПУ", - пише він.

"Хоча варто відзначити, що перші два суди - в Шевченківському районному та апеляційному, - у часи помаранчевого режиму Ющенка КПУ програла. Однак касація увінчалася успіхом, що дуже важливо, оскільки рішення ВАСУ - це рішення останньої інстанції. В Україні його оскаржити неможливо", - написав Царьков.

Він також повідомив, що всі 3 роки справу вів начальник юридичного відділу газети "Комуніст" Михайло Бабич, де було опубліковано відповідну заяву Симоненка.

"Матеріалів проти ВО "Свобода" у юристів Компартії було достатньо. Доказова база ледь вміщалася в товстенну папку на кілька сотень сторінок. До речі, юристи змогли довести не тільки факт нацизму, а й фінансування ВО "Свобода" олігархами", - йдеться у записі Царькова.

При цьому комуніст зазначив, що джерела фінансування нібито пов'язані з Партією регіонів.

"Фактичне визнання судом ВО "Свобода" нацистською організацією відкриває шлях до початку процедури заборони цієї сили. Але, чи піде на це провладна партія, яка, як встановив той же суд, і фінансує ту ж таки ВО "Свобода"?", - заявляє Царьков.

У свою чергу в прес-службі ВО "Свобода" заявили, що їм невідомо про засідання суду і рішенні, про який заявляє Царьков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нас, на жаль, "Свободу", не попереджали про жодні засіданнях суду, і наших адвокатів не викликали, до наших аргументів ніхто не прислухався. Зараз ми не володіємо інформацією, чи було це засідання суду...", - зазначив прес-секретар ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Навіть якщо він був, то це якийсь закритий суд, про який нас не попередили, на який не покликали адвокатів", - сказав він.

За його словами, "Свобода" подавала позов до лідера КПУ Симоненка про захист честі, гідності, ділової репутації і виграла його в Шевченківському райсуді Києва.

"Був виграний суд в першій інстанції, який зобов'язав Симоненка вибачитися перед Тягнибоком, а газету "Комуніст" на першій сторінці надрукувати відповідне спростування. Потім комуністи подали апеляцію і програли її. Апеляційна інстанція підтвердила рішення суду першої інстанції", - пояснив Сиротюк.

"Зараз комуністи кажуть, що був Вищий суд, касаційна інстанція, яка скасувала рішення... Якщо у них є якесь рішення суду, воно повинно стосуватися одного - що Симоненко не повинен вибачатися перед "Свободою", оскільки це було предметом позову", - підкреслив прес-секретар "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «Царьков стверджує, що суд визнав "Свободу" нацистською організацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

267

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути