Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2022 14:43

Телеканали Ахметова вимикають з ефіру

Телеканали Ахметова вимикають з ефіру
Рінат Ахметов – найбагатша людина в Україні. Його статки оцінюють у $7,6 млрд. Фото: Метінвест

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензії телеканалам, які належать олігарху Рінату Ахметову.

Йдеться про телеканали "Україна", "НЛО.TV", "Донбас", "Індиго tv", "Україна 24" (ефірна і супутникова ліцензія), "Футбол 1", "Футбол 2", "Футбол 3" (супутникові ліцензії), повідомили "Детектор медіа".

Рішення регулятор ухвалив на засіданні 21 липня.

Також анулювали ліцензії двох провайдерів холдингу Ахметова "Медіа група Україна": супутникової платформи Xtra.tv (ТОВ "Екстра-ТВ") і ОТТ-платформи Oll.tv (юридична особа ТОВ "Діджітал скрінз").

Представників медіагрупи на засіданні не було.

Заступник голови Нацради Олег Черниш повідомив, що доля абонентів DTH-платформи Xtra.tv не відома і шкодував через відсутність представників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов тримає монополію на залізниці

Окрім цього анулювали ліцензії футбольного клубу "Шахтар" – Shakhtar∙TV і регіонального каналу ТВ-5, власником якого була "Запоріжсталь" (Метінвест), "ТРКК СігмаТВ", "Телерадіоорганізація "Маріупольське телебачення" ("МТВ") і "Телевізійна служба Дніпропетровська" ("34").

У своїх поясненнях канал "МТВ" заявив, що відмовляється від ліцензії у зв'язку з набранням чинності закону про олігархів.

"З завтрашнього дня ліцензії втрачають чинність", – сказала голова Нацради Ольга Герасим'юк.

"Ми дуже вдячні журналістам, редакторам та технічному персоналу, який забезпечував роботу компаній. Сподіваюсь, що вони знайдуть собі відповідну роботу, хоча зараз це складно", – додала.

Також заявила, що "колегам зараз не позаздриш". Але керівництво групи пообіцяло забезпечити фінансові виплати співробітникам.

"Керівництво запевнило, що група не мовитиме з-за кордону", – сказала Герасим'юк.

Упродовж пів року компанії працюватимуть на закриття.

Щодо телемарафону, то Герасим'юк сказала, що усі питання про те, хто замінить медіагрупу "Україна" – не до регулятора.

Збиток медіахолдингу – 936 млн грн

До повномасштабної війни Forbes оцінював "Медіа Групу Україна" в $200 млн. Виторг у 2021 році був 467 млн грн, консолідований збиток – 936 млн.

Для багатьох навіть у менеджменті медіахолдингу рішення Ахметова стало несподіванкою.

Медійна команда Ахметова налічує 4 тис. журналістів і працівників.

Рінат Ахметов – найбагатша людина в Україні. Його статки оцінюють у $7,6 млрд. Бізнес олігарха складається з двох великих секторів – металургія та енергетика: ДТЕК і Метінвест.

11 липня Ахметов заявив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу. Поскаржився, що закон визначає короткий термін для продажу медіаактивів.

Бізнес-партнер Ахметова Вадим Новинський склав мандат народного депутата, відтак перший більше не олігарх, заявив міністр юстиції Денис Малюська.

Зараз ви читаєте новину «Телеканали Ахметова вимикають з ефіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути